Spune-i NU raspicat si daca nu te asculta, cearta-l de fiecare data, dar nu-l bate. cand il certi ignora-l cateva minute sa vada ca te-ai suparat pe el.
Si nu-l smuci cu lesa. Poti chiar sa-l omori daca esti prea brutala. Bichonii sunt extrem de sensibili si fragili. Stiu o fata care si-a dus cainele la dresaj (avea ciobanesc german de vreo 6 luni) si fiindca nu executa comenzile dresorul l-a smucit cu hamul. Si a doua zi cainele a murit. Din smucitura i-a dislocat o vertebra si ink un os (nu mai retin denumirea) si cand l-a luat acasa abia se mai tine pe picioare si abia mai respira si a doua zi a murit la veterinar. Ai mare grija!
Pai nu prea poti ...cainii cand sunt mici rod foarte mult pentru a le creste dintii, sau ceva de genu, ia-i o jucarie de ros, si nu ar mai tr sa roada, si sa manance!
Tine-l/-o in lesa si atunci cand se intinde spre chestia pe care vrea sa o miroasa trage-o tare... daca merge mai departe spune-i "bravo" si mangai-o/mangaie-l pe cap si da-i ceva de mancare.Asa sa faci de fiecare data.
Succes>
In aceasta perioada nu poti face prea multe. Cainele cunoaste lumea inconjuratoare prin intermediul a citeva elemente si anume : ochi, gura, limba, miros.
Ceea ce trebuie sa faci in aceasta perioada (pana la 8-9 luni) este sa il supraveghezi sa nu ia in gura obiecte care pot sa-i faca rau (metale taietoare, substante toxice, etc ) iar atunci cand se afla fara supraveghere in zona lui de acces sa nu se afle asa ceva!
Iti doresc sa depasesti aceasta perioada cu succes. Bafta!
Ii dai peste bot de fiecare data cand face prostii, numa asa va invata, eu am pechinez acum are 5 ani, si l-am invatat de la 4 luni asa si s-a invatat, rabdare (nu ii nimic brutal stai relax nu se face rau)
BiiBiis întreabă: