| BCGSD a întrebat:

Cum imi pot dresa papagalul? Nici mana in colivie nu ma lasa sa o pun ca fuge ca disperatul. Cum se presupe ca trebuie sa-l imblanzesc daca nici nu ma lasa?

Răspuns Câştigător
| ApofissPapaya a răspuns:

Un papagal nu-l poti dresa asa, cu una cu doua. Nu-ti mai baga mana in colivie asa dintr-o data. Apropie-te cate putin de colivie, vorbeste mai incet cu papagalul, alinta-l, incearca sa fluieri sa-i starnesti atentia. Taie o feliuta de mar, o frunza de salata sau cu ce il rasfeti tu [eu le dau fructe si legume] si ofera-le. Nu urla la el ca mai rau faci. Vorbeste mult cu el, lasa-l sa se obisnuiasca cu vocea ta, cu tine. Apoi ii poti deschide usita de la colivie, daca nu va mai fi sperios, va 'cerceta' si se va pune pe usita, poate chiar va iesi sa zboare. Da-i seminte in palma, pune-l pe deget, ia-l intre palme dar nu strange. Si nici nu fa miscari bruste. Numai bine si succes! happy

3 răspunsuri:
| Plolice a răspuns:

Depinde ce rasa e. spune-mi ce rasa e si poate te pot ajuta ca am si eu 4 papagali dar nu am reusit sa dresez doar 2 depinde si de rasa, so ce rasa e?

| Sup3rN0va a răspuns:

De fapt papagalii se dreseaza in afara custii trebuie sa-i deschizi usita si sa iasa de acolo.
Dar depinde neaparat ce e mascul sau femela.
Si sunt multe metode dar in primul rand lasa-l 2 ore sa se obisnuiasca cu locu apoi du-te mai pe langa el sa se obisnuiasca cu prezenta ta.
Cum am facut eu de exemplu prima oara cand sa obisnuit cu mine:Am venit cu o farfurie cu mei si am pus-o langa el si asa a venit langa mine pentru prima oara.
Deci il poti dresa bine dar daca sta numai in cusca nu faci mare lucru.

| Sup3rN0va a răspuns:

Efapt papagalii se dreseaza in afara custii trebuie sa-i deschizi usita si sa iasa de acolo.
Dar depinde neaparat ce e mascul sau femela.
Si sunt multe metode dar in primul rand lasa-l 2 ore sa se obisnuiasca cu locu apoi du-te mai pe langa el sa se obisnuiasca cu prezenta ta.
Cum am facut eu de exemplu prima oara cand sa obisnuit cu mine:Am venit cu o farfurie cu mei si am pus-o langa el si asa a venit langa mine pentru prima oara.
Deci il poti dresa bine dar daca sta numai in cusca nu faci mare lucru.