Pai cea mai mare tampenie este sa fugi dupa un caine! ...nu o sa se opreasca nici de al dracu! da-i drumul din lesa lasa-l sa alerge ce alearga si dupa aia fa-te ca pleci fara el. ar tr sa te urmeze ( cel putin daca e teritoriu necunoscut pentru el )! cainele are instinct de haita,,, asa ca daca fugi dupa el, crede ca de fapt el e conducatorul!
Eu cred ca e cea mai mare prostie sa lasi un caine fara lesa intr-un spatiu neingradit, cine stie cum fuge in fata masinii si moare si dupa tot tu suferi. intr-o curte e ok, iar ca sa il faci sa vina la tine poti folosi la inceput o lesa foarte lunga si recompense, il chemi, daca nu vine smucesti putin de lesa pana ajunge la tine, ii dai recompensa si il feliciti, cand vezi ca te asculta cu lesa ii dai drumul si repeti :chemat la tine, felicitat. incet incet va intelege si nu vei mai avea nevoie nici de recompense. dar repet, e cea mai mare prostie sa lasi un caine liber pe strada, si pe cel mai ascultator il poti pierde din prostia asta. lesa nu e un moft, e un lucru prin care poti controla foarte usor cainele si poti evita multe accidente : sa nu il muste alt caine, sa nu plece dupa catele in calduri, sa nu se piarda, sa nu dea masina peste el. mai gandeste-te inainte de a lasa cainele liber.
Deci eu cred ca ar trebui sa il lesi mai mult fara lesa si daca stai la curte poti sa il lesi in curte cu poarta inchisa.asa nu va pleca nicaieri. faza i ca daca il lasi mai mult liber si va fugi se va obosi si va veni acasa.
Desh întreabă: