Inca e prea mica pentru a se invata cu aceste chestii insa daca ai balcon o poti lasa acolo putin si in timp se va obisnui sa faca in locul acela familiar. Daca nu ai posibilitatea, incearca acele covorase pentru catei care sunt facute pentru a se obisnui sa faca intr-un singur loc. Dupa ce mai creste putin scoti catelul si astfel va face la fel ca ceilalti catei simtindu-se atras de miros. Oricum invata sa il rasplatesti atunci cand face in locul decis de tine, fii atent.a la orele in care mananca si bea apa ca sa iti poti face o idee despre cand isi va face nevoile si cearta-l atunci cand nu asculta si isi alege un alt loc.
http://www.happypets.ro/2751-8in1-covorase-absorbante-caini-30-bucati.html
Astea sunt covoasele.
Si eu am patit la fel cu catelusul meu, e bichon pana la 3 luni mi-a cam facut tot timpul in casa, a urmat o perioada de o luna in care isi facea nevoile si in casa si afara insa de pe la 3 luni jumate, 4, a reusit sa avanseze si sa faca numai afara. Sunt foarte multumita...nu trebuie sa il fortezi pentru ca acum e prea mic si nu si-ar da seama.
Catelul meu nu mai face in casa de la 4 luni! Metoda folosita de mine este urmatoarea. l am scos la ore fixe afara, nu i am lasat mancarea si apa la discretie! in perioada cand mai isi facea nevoile prin casa am recurs si eu la covrasele absorbante! DAR de fiecare data cand isi facea nevoile in casa il certam si il bagam cu botul acolo dupa aproximativ 6 repetari de genu. incepuse sa ceara afara! Ideea e urmatoarea, dupa ce ii mananca si bea apa trebuie scos in maxim 10 minute afara si asa se obisnuieste! Si inca ceva... in perioada 3 luni- 6 luni trebuie scos foarte mult afara (4 5 ori pe zi) trebuie sa se obisnuiasca cu natura si oamenii din jur. eu mi am dus Bull Terrierul in parcuri unde erau multi copii sa ii inlatur agresivitatea! si am procedat foarte bine ..acum este foarte prietenos cu oamenii si in special cu copiii