Asa s-a invatat el, daca are deja peste un an-2 deja e tarziu sa-l mai schimbi. Multi caini de talie mica se simt curajosi si se reped la caini de talie mai mare si daca restectivul caine,raspunde la fel,fug cu coada intre picioare. Cnd a fost mic,nu a fost destul de socializat si de aici aceasta problema. Nu ai dect sa mergi cu el in lesa si liber decat in tarcurile speciale pentru caini,dar ai grija sa nu fie si alti caini,sa fie singur. Cand vezi ca e frica, il ti sa vada el care e sursa si sa evalueze situatia, sa se linisteasca, nu-l mangai sau ii vorbesti ca asa va intelege ca e incurajat sa-i fie frica. Hai, succes!
O solutie ar fi dresorul sau daca ai tu timp incearca-i sa ii arati ca nu ii face nimic.
Cea mai buna metoda e sa-l dresezi! chiar azi am vazut o emisiune pe animal planet in care unui caine(era destul de mare) ii era frica de oamenii care vorbeau tare si l-au dresat si nu a mai avut nici o problema, deci cred ca ai putea sa incerci si tu chiar daca problema cainelui tau e diferita poate fi "reparata" tot prin aceasta metoda!
Cainele tau e foarte fricos! Asa era si a meu, dar sti ce am facut? L-am pus in lesa apoi i-am adus un pui de pisica mic mic mic si l-am mangaiat pe catel sa ii arat ca totul este in regula... mai multe zile asa si s-a obisnuit cu pisica ! gaeste-i o prietena (caine logic)! sper ca te-am ajutat
Eh, prietene are 4, una de rasa cu el, una rottwiller si doua labrador.