| JammyBrooks a întrebat:

Cum pot castiga increderea a doi perusi care au fost speriati foarte rau de o pisica care a sarit pe colivie si era sa o omoare pe ea(fetita)
nici inainte nu aveau incredere in mine adica ma muscau si nu stateau sa i ating
dau funda la primul rasp bun si vot

7 răspunsuri:
| JammyBrooks explică:

Bai da nimeni nu ma ajuta eu vreau exact ce sa fac nu doar daca sau poate sau de genu daca deschid unsa la colivie nu ies daca ii tin in mana ma musca de imi da sangele daca incerc sa i mangai zboara daca i obosesc.adica nu obosesc nu pot sa oboseasca.nu mai stiu ce sa fac cred ca le dau drumul afara sau i dau cuiva ca deja ma easpereaza dati-mi si voi sfaturi utile nu dar,parca, poate, si d'alea

| costel121 a răspuns:

Eu le-am dat drumul prin camera si i-am alergat pana au obosit si nu mai puteau zburau stateau pe jos si dupa imi stateau pe umar si acum mai stau dar nu i-am mai tinut sa se mai invete. cand sunt obositi nu mai pleaca si se invata cu tine si dupa o sa stea... inainte imi era frica sa ii tin in mana caci ma muscacau si imi faceau bube... dar daca de la drumul ai grija sa su pice dupa dulap, eu abia i-am scos

| Expertul a răspuns:

Nu ai cum...De mici trebuie invatati si lasati liberi prin camere, s-au invatat in colivie si daca le dai drumul cred ca sunt speriati...ca si papagalul daca il inveti sa scoata un sunet nu-l mai uita asa si cu perusul s-a invatat numai in colivie si in exteriorul coliviei sunt speriati.Perusii trebuie invatati de mici sa convietuiasca cu oamenii si animalele trebuie dresate tot la fel. Daca ai o pisica careia ii plac pasarile nu ai cum sa le impaci.

| axll a răspuns:

Perusii nu au sentimente. nu ai cum sa le castigi increderea. tot ce poti face este sa ii acomodezi cu prezenta oamenilor. daca sunt adulti...iti urez bafta si nervi de fier, nu cred ca vei reusi. trebuiesc lasati liberi de mici.

| Khnum a răspuns (pentru axll):

Ce prostie ai spus... Ai avut vreodata in viata ta Perusi?

| akiki a răspuns:

Am si eu o problema asemanatoare... la mine este vorba de o pisica pe care am gasit-o in strada. am ademenit.o la mine cu mancare ca sa o pot lua in brate si am bagat.o in casa. am crezut ca se va bucura de caldura si de mancare, dar nu a fost asa. mieuna intruna. offf... si acum am fost la ea i.am lasat mancare, i.am pus o paturica, apa si m.am imprietenit cu ea. in cazul tau ar trebui sa le mai dai drumul din colivie din cand in cand. astfel ei isi vor da seama ca scopul tau nu e sa.i ti inchisi. sa incerci sa le dai mancare, astfel incat sa manance din mana ta. eu nu am inteles bine ce sunt aia "perusi"? papagali?

| akiki a răspuns:

Le trebuie putin timp sa se acomodeze. am inteles ca daca le dai mancare si dragoste fiecare animal e mai vesel. o sa ma intrebi cum sa le arati ca ii iubesti. e simplu. dupa cum ti.am zis trebuie doar sa ii eliberezi, sa le dai sa manance si sa astepti. caci ei au tras o mare sperietura... mie deja mi.e mila de ei crying( mult succes iti doresc! :*