Incearca sa umpli o sticluta de solutie de geamuri( foarte foarte foarte bine spalata ca sa nu ranesti cainele) cu apa, iar, cand il vezi ca face o prostie dai' doua "fasuri" Si se va sezvata.
SAU
Il supraveghezi indeaproape si cand vezi ca roade pantoful il iei din gura lui(fara sa tragi pentru. ca s-ar putea sa se sfasie) si il lovesti usor peste botic(foarte usor dar nici chiar ca si cum l-ai mangaia) ca sa vada ca pantoful e rau pentru el
SAU
Incearca sa il iei pe 'criminal" de zgarda sa il apropii de pantoful rupt si sa ii repeti cuvintele:
UITE CE AI FACUT! E BINE CE AI FACUT?!(pe un ton mai ridicat asa incat sa inteleaga ca nu a facut ceva bun.
Sper sa mearga.
Cand il prinzi la ros este certat pe un ton ferm si apoi inchis undeva pentru 5-10 minute.
Pentru a mai scapa de ros scoate-l minim 2 ore afara si oboseste-l, dreseaza-l ca sa-l obosesti si psihic si cumparai oase din piele presata ca sa le roada.
Cand roade ce are voie il mangai si ii zici bravo.
Face asta fiindca nu are ocupatie.
Foloseste metoda lui Pavlov.
De fiecare data cand il vezi ca roade papucii, il lovesti usor cu ei, tipi la el ori orice alta actiune ce-l influenteaza negativ.Repeti asta de aproximativ 30 de ori si dupa nu vei mai avea probleme.
Pune pe papuci ceva sa nu ii placa cand incearca sa ii roada, poate asa se dezobisnuieste.
Du-te la veterinar de animale, si luati ceva sa roada, si mi-e mi s-a intamplat asta roda papucii la greu, luati ceva de rontait pentru caine la veterinar de animale si ascunde papucii ca el sa nu vada, sper ca te-am ajutat, o zi buna
Incearca sa il linistesti si sa ii spui ca nu e voie si sa ii dai peste bot cu palma daca nu te asculta! dai o fundadaaaaaaa!
Da sau decat sa iti imputi pentofi cu un miros urat, zic si eu mai bine il certi amenintandu-l doar ca-l bati... mai exact cand vezi ca se apropie de papuci tai ridici un papuc si spui nu e voie si te prefaci ca dai in el! sigur va merge
Pai ca sa iti raspund trebuia sa spui daca e pui sau nu. Dar, daca e pui nu ai ce ii face astepti un an si dupa nu mai roade, daca nu e pui duce l la o scoala de dresaj.
Lavinia12112003 întreabă:
pintexim întreabă: