Buna. Si eu am catel mic, Cane Corso. Cainii la varsta asta nu sunt concentrati, sunt distrati, fac orice, da' de ascultat, nu asculta. Gandeste-te ca ei n-au maini... Gura pentru un catel e ca si mainile pentru un copil mic, e curios si ia in mana (sau in gura) tot ce prinde. N-ar trebui sa ai mari asteptari de la el acum, e mic inca. Am inceput sa-i fac comenzile de baza lui Amon doar de la 2 luni jumatate. Am inceput cu "sezi", maxim 5 minute. Pentru ca la inceput pentru el e ca o joaca (fuga dupa recompensa) dar daca depasesti timpul de 5 minute deja isi pierde concentrarea, se simte fortat si nu mai face nimic. La varsta asta nu ai cum sa-i controlezi 'agresivitatea", pentru ca nu e agresiv, e jucaus, si trebuie inteles.
Sper ca te-am ajutat, bafta cu el. c;
Nu stiu cine dracu va da voua caini la 4 saptamani cand se intarca de catre femela la 6...inconstienti, grabiti si prosti.
lasand la o parte asta, cainele ala este o rasa prin natura sa violenta. deci nu poti sa il schimbi. el daca se simte ofensat, fricos, alte stari de anxietate va deveni violent. este o rasa nascuta si crescuta pentru paza si protectie si asta va face toata viata. cu tine se va obisnui ca stapan, la fel si mirosul familiei (parintii tai, frati, surori), dar atat. strainii ii va vedea ca pe dusmani doar prin neincrederea sa in straini. in functie de cum il socializezi cu oamenii si animalele, asa il vei avea. trebuie de mic sa faca cunostinta cu alte persoane, sa inteleaga ca nu i se vrea raul, la fel si cu alte animale. fii sigur ca animalele cu care il socializezi nu sunt violente ca preia violenta.
cat despre comenzile de baza de la 4 luni incolo. acum obisnuieste-l cu numele. striga-l si daca raspunde da-i carnita de vita/pui. transata bucati cat unghia. faci chemarea maxim 5 minute de 2-3 ori pe zi. pana la 3-4 luni isi va sti numele si va veni cand il aude pentru mancare la inceput, pe urma de dragul tau. celelalte comenzi gasesti pe youtube tutoriale ce si cum.
Deniissel întreabă: