Ai doua posibilități:
-ori te ține cineva încontinuu pana inveti sa îți menții echilibrul
-ori, cum a cădea este inevitabil, poți sa îți formezi un "reflex de recuperare a echilibrului": atunci când cazi in partea dreapta trebuie să tragi ghidonul cu mâna dreaptă ca sa iei curba către dreapta (si de obicei trebuie sa accelerezi puțin) dacă virezi prea mult vei cădea pe cealaltă parte, asta însemnând ca ai trecut prin " zona de echilibru". Si la fel, dacă cazi in partea stânga trebuie sa întorci ghidonul către stânga, accelerând. Mai târziu poți sa combini: te lași puțin pe partea dreapta in timp ce vei calcă pedala dreapta ca sa îți revii, si apoi te lași către stânga in timp ce vei apăsa pedala stângă. Mai apoi... trebuie sa mergi fără mâini. ...(după un an de pedalat, când deja simți bine echilibrul propriu al unei biciclete in mișcare ).
Am avut si eu 2 tentative cand eram putoi pe la 12 13 ani. Dupa ce am observat eu ca ma dor outele de la 'sa', era un plus sa ma las Apoi cand am vazut ca era sa ma zgarii pe 'fatuca' iar era un plus sa ma las, apai cand mi-a dat bunicu drumu sa ma duc dracu cu bicicleta... si cand am vazut ditamai santu in fata...am sarit de pe bicicleta ) si de atunci nici ca mai am pus mana pe ea.Acum am luat masina, si sa numai aud veci de bicicleta
Găsești o panta (puțin abrupta), te urci pe bicicleta și mergi ușor, fără sa pedalezi, doar încerci sa îți păstrezi echilibrul. În câteva zile vei fi în stare sa stai bine pe bicicleta și sa pedalezi.
Repede poti invata sa mergi pe bicicleta daca te sustine cineva pana iti stabilesti echilibrul, Eu am invatat cu un prieten care ma tinea si mai imi dadea cateodata drumu ca sa merg singur.Trebuie sa aiba cineva rabdare, in cazul meu m-a ajutat tata un pic dar nu a avut rabdare si am apelat la prietenul respectiv.
Încearcă sa parcurgi o distanta din ce în ce mai mare, pedalând, fără sa pui picioarele pe pământ, decât în cazul în care te dezechilibrezi considerabil. Astfel vei dobândi echilibrul necesar deplasării. Ar fi bine sa o faci într-o parcare sau pe o străduță nu foarte circulata. Vei vedea ca nu e greu. Succes!
Deniissel întreabă: