Prin exersare, crezi ca toata lumea se naste gata preparat sa deseneze perfect? Nu. Doar daca exersezi reusesti. Trebuie si putin talent ca sa iti iasa. daca tu consideri ca ai talent, doar exersarea iti mai trebuie.
Apropo,as aprecia sa stiu ca acele tutoriale sunt utile si ati invatat si voi din ele, nu copy-paste la linkuri de pe google.
Nu mai tin minte unde, dar cineva spusese ca atunci cand incearca sa schiteze un personaj in miscare observa mai intai miscarile persoanelor reale.
Mai intai iti iei putin timp sa observi cum se misca oamenii in realitate. Ai putea lua de exemplu un om pe o banca tinand un pahar cu apa. Din start vei avea la dispozitie un subiect pe care il poti studia din mai multe pdv, printre care expresia fetei, npozitia corpului, modul in care tine paharul cu apa si nu in ultimul rand, restrictiile impuse de paharul cu apa(lipsa miscarilor bruste etc).
Nu poti invata decat prin simpla observatie.
https://www.youtube.com/watch?v=xV3PmbBU9c0 daca ai totusi nevoie de inspiratie.
Bonus https://www.youtube.com/watch?v=yDGLFTbuMjY
Bafta!
DIn ce am inteles, trebuie studiata anatomia, nu?
Nu ar fi rau, majoritatea anime-urilor si manga de calitate incearca sa aprofundeze chestiuni privind corpul uman, psihicul acestuia si nu numai, evident pe baza unor cercetari stiintifice, pentru mai multa veridicitate.
Dar, pentru un incepator nu e nevoie sa te complici pana intr-acolo ca sa explici cum Doctor Samurai, din curiozitate a ras pe unu' in cap, cu katana, pana a dat de asa numita membrana dura mater. Nu studiezi nimic, intelegi in mod simplu si natural doar prin puterea observatiei si a meditatiei, daca vrei.
Ia un pix in mana, tine-l in diferite pozitii si de fiecare data analizeaza, chiar daca ti se pare un chin, dierentele ce apar in timpul acestor miscari sau pozitii statice, invata-le si incerci sa le pui pe hartie.
Tu stii sa desenezi? Poate ma ajuti, gen desenez ceva si tu imi dai un verdict daca e ok sau nu.
Nu prea am rabdare sa desenez.
Nu m-ar deranja sa dau un feedback din cand in cand.
Spor si inspiratie sa ai!
Exercitiul repetat si mai cheama si talent.
Vizioneaza tutoriale pe Youtube si exerseaza. O sa-ti iasa la un momentdat. Nu te lasa!
O intrebare, daca vreau sa fac un terorist, pot folosi aceasta poza dupa care sa-mi orientez pozitia, cu usoare modificari? E normal sa te uiti la o pozitie sa vezi cum arata fiecare parte a corpului atunci cand desenezi? Vad pe unii care o fac din minte si ma oftica...sau ei au pregatit de dinainte videoclipul? EX https://www.google.ro/......ps?/search
Nu stiu daca au pregatit dinainte.
Daca exersezi mult si mai faci chestii de genul automat o sa-ti vina la mana din imaginatie pentru ca cam stii cum sa o faci. La inceput trebuie sa incepi usor, chestii simple, sa exersezi si para exersezi. In momentul cand desenezi poti sa modifici ce vrei pentru ca este desenul tau si alegerea ta.
Totusi,e un personaj manga e normal ca nu toate partile corpului sa corespunda cu anatomia din realitate? Adica am vazut niste desene, foarte apreciate, dar au unele elemente ce nu seama exact cu realitatea. Exemplu mana nu are o curbura specifica, totusi e apreciat ca si desen.
Ideea e ca intr-un fel mi-am dat seama cum se fac pozitiile, tinand cont de dreptunghiuri si cuburi. Ideea e ca nu stiu ce pozitii sa fac, inca o data, daca vad o pozitie interesanta si vreau sa fac un caracter dupa ea, asta ar inseamna "copy-paste" sau ceva de genul?
La un moment dat am descarcat o aplicatie, imi arata pas cu pas cum trebuie sa fac. Poti cauta pe magazin play.
Funda?