| allyXuTzAally98 a întrebat:

Cum pot invata un catel sa nu faca in casa?

Răspuns Câştigător
| Aliutza a răspuns:

Nu e asa de greu, dar depinde si de rasa. Eu l`am invatat pe catelul meu in primele 2-3 zile. Stateam foarte mult cu el si cand il vedeam ca isi cauta loc (miroase pe jos in continuu), il duceam repede afara si stateam cu el pana facea. Daca observam abia dupa ce isi facea nevoile, nu-l bagam cu nasul acolo, pentru ca am observat ca asta nu functioneaza si nici nu-l bateam cu ziarul, pentru ca nici asta n`a functionat la el. Pur si simplu imi dadeam seama cand are nevoie si il duceam afara.
E foarte important locul in care il duci afara, mai ales la inceput. Eu il duceam mai la vale de blocul meu, in fata altui bloc, pe iarba (ca sa nu trebuiasca sa strang dupa elhappy ). Asta pana intr-o zi cand a iesit la geam o baba frstrata si a inceput sa racneasca la mine ca de ce aduc cainele acolo ca ea trebuie sa stranga dupa el in fiecare zi. ceea ce mi s`a parut iesit din comun. De ce ar fi strans cineva dupa cainele altuia, din iarba?
In fine, pe urma il duceam in alta parte, insa nu prea ii placea acolo si trebuia sa stau muuuult mai mult ca sa`si faca nevoie in noul loc decat stateam in primul loc. Acum il duc chiar in fata blocului, dar nici aici nu`i place si mereu ma trage spre blocul de mai la vale.
Sper ca ti-am fost de folos.

4 răspunsuri:
| Lovely_6403 a răspuns:

Pai trebuie sa ai pemparsi din aia care se pun pe jos si face pe ei. Si daca nu face in aia il duci cu botul pana acolo si ii dai cu ziarul la fund, dar nu ca sa-l doara, ci doar ca sa se invete minte.

Funda? Am doar doua

| pcosmina a răspuns:

Mergi la o farmacie veterinara sau la un magazin de animale si ceri niste covorase speciale pentru catei. Le pui unde vrei in casa si isi va face treburile pe el sau mai is niste spray-uri speciale cu care dai in locul unde vrei sa faca(de ex o ladita de nisip. Daca catelul s-a invatat sa faca intr-un anumit loc il poti dezvata tot cu un spray special pe care il poti cumpara tot de la o farmacie veterinara sau un maigazin de animale

| Zuzu98 a răspuns:

Pai daca este mic este cu atat mai bine ca il poti invata afara.
Iar daca este mare. o sa fie mai dificil. deoarece s-a obisnuit in acest mod.

| allyXuTzAally98 explică:

Multumesc mult. Chiar imi sunteti de ajutor!