Intreaba-ti tatal daca iti va lua un hamster daca ii vei dovedi in timp ca esti responsabila si iti ingrijesti pestisorii care vrea el vrea sa ii cumpere.
Buna! da stiu cum este. Spune-i lui tatal tau ca na-i ce face cu pesti tu vrei sa te joci cu el etc etc... Daca nu merge promite-i ca vei lua note bune(si iale), ca esti ordonata si responsabila(sa fii) si poate cand te va vedea iti va lua un hamster. a aaaa am uitat sa-ti zic supei in fiecare zi cat iti plac hamsterii puneti u poster cu u hamster.Pa si sper sa te ajut.
Si eu am hamster si crede-ma ca o sa te plictisesti la un moment dat sa ii chimbi rumegusul dar eu tot il iubesc nu e mare responsabilitate trebuie sa ii schimbi in fiecare zi apa sa ii dai zilnic de mancare si sa ii schimbi rumegusul o data la o satamana sau doua si in plus e mai scump sa ai gija de pesti ca iti trebuie acvariu incalzitor de apa si mai multe chesti care costa o groaza de bani spune-i tatalui tau ca e mai usor sa ai grija de hamsteri decat de pesti si il convingi tu cumva de exemplu parintii mei nu au vrut hamster si intr-o zi am aparut cu el acasa fara sa stie cineva ceva
Pai... uite ce te sfatuiesc
Adu argumente alaturi de tine si aduna toata familia la o discutie. Acum prezinta motivele pentru care iti doresti un hamster ci cateva motive prin care sa spui de ce un hasmter este mai bun decat pesty. Iata cateva :
-pesti au nevoie ca apa acvariului sa fie schimbata foarte des
- Miros urat la un moment dat daca nu ii cureti stiu ce spun
- un hamster este mi amuzant si mai jucaus
- schimbarea rumegusului este o activitate care nu dureaza mult
- hamsterii sunt activi doar spre seara deci ziua vor dormi, or nu vei avea probleme cu ei pentru ca nu vad foarte bine
- un hamster este mic si dragalas
- pesti au nevoie de liniste in preajma lor ceea ce e cam greu pentru noi asthia care ne place muzica si restul
- in legatura cu ce ai zis, da, pesti nu fac prea multe tatal tau are dreptate dar nici hamsterii nu fac multe doar stau in cusca pe timp de ziua iar noaptea te poti juca cu ei. Sunt adorabili!
Obs : Du-l pe tatal tau la un PetShop si arata-i cat de draguti pot fi hamsterii si intreaba-l pe vanzator despre modul de ingrijire... nu este asa de greu
Atentie! : Hamsterii s-ar putea sa fie activi noaptea deci vor face zgomot. Ia si asta in calcul pentru a nu te trezi ca tatal tau vine noaptea nervos ca hamsterul face galagie.
Sfat : Incearca sa-i arati tatalui tau cat de greu este sa ai grija de un peste, sau macar fa-l sa nu isi mai doreasca pesti.
Daca nici una dintre metodele de mai sus nu merge atunci ai doua variante :
a) Fa greva si plimbate prin sufragerie cu un anunt pe care sti-ai scris dorintele tale si pe care il agiti strigand ( in cazul asta iti doresti un hamster ). Poate tatal tau iti va lua un hasmter ...makar sa te faca sa taci
b ) Simplu! Renunta la hasmter si treci pe papagal. Il poti invata sa vorbeasca, zi de zi te va incanta cu trilurile lui frumoase si il poti dresa in tot felul de trucuri. Este usor de intretinut si este amuzant! In plus poti sa ii iei un partener si te poti trezi cu pui :-> Tatalui tau s-ar putea sa-i placa un papagal cine stie. Daca nu va puteti pune de acord in ceva si fiecare vrea ceva diferit ...atunci alegeti altceva total diferit dar care poate ar fi o solutie
Sper ca ti-am fost de ajutor! Succes!
Tatii...ai vaz ce fata dragutsa, cuminte si desteapta aii? ce-ai zice sa-i faci cadou fetei tale pe care o iubeestii ff mult cadou de craciun un hamster? doar stii ca o sa am grija de el.mai bagi si tu de la tine. da' inainte sa-i spui asta, ajuta-l la ceva, fa-i de mancare, cumpara-i ceva, chiar daca e doar simbolic ca sa poti sa-i spui: uite.vezii? eu ti-am facut tie nu stiu ce si tie ti-e greu sa-mi iei si mie un hamster?
Pana la urma. ce-ai facut? ai reusit sa-l convingi sa-ti ia hamster? sau ai ramas cu dorinta?
Mai intai arata-i ca esti descurcareata la scoala...si incearca sa faci munca prin casa. dar sa fie si el in preajma ta( spala vasele, calca-i o haina etc.) cand te vede prin casa, fate ca citesti o carte...sau inveti! La mine a mers!
Succes