Exemplu:comanza "Sezi!":
Avem nevoie de o recompensa(o gustare,care chiar ii place cainelui si de care este foarte interesat,de ex. bucatele de mere,carnita fiarta,cascaval, biscuiti simpli.). Cainele este in fata ta, iar tu tii stimulentul in mana dreapta deasupra capului sau. Duci USOR stimulentul(recompensa) spre spatele cainelui, dar doar putin cat sa depaseasca capul. Daca ai urmat in tocmai ce ti-am spus mai sus si daca stimulentul este dus corespunzator spre spate, atunci cainele va cadea in sezut.Recompensezi,spunandu-i "sezi!", imediat ce a sezut.Lauda-l,vorbeste frumos, fii calm, si nu speria cainele astfel incat sa nu asocieze dresajul cu ceva rau.
Repeta exercitiul de mai multe ori, dar o sedinta sa nu depaseasca 5, maxim 10 minute pentru un caine incepator.
Daca repeti zilnic, in maxim 10 zile cainele va invata comanda.
Daca ai inteles ce ai de facut si daca vrei sa afli cum sa-ti inveti cainele si alte comenzi, trimite-mi un mesaj cu adresa ta de e-mail.
Succes!
Cel mai bine sa il inveti din propria lui initiativa ca daca nu doreste si e incapatanat mare lucru nu faci...eu azi am cumparat o carte care se intituleaza "imi dresez singur cainele" e foarte buna cu lucruri simple si usor de invatat.Si partea cea mai buna cu reusite maxime e sa recompensezi cainele cu ce ii place lui cel mai mult sa manance ca de ex cainelui meu ii place mult carnea si fac progrese mari....bft