Pai, de fapt papagalii nu au corzi vocale. este doar aerul. dar sincer nu prea stiu. inerca si tu sa zici niste cuvinte si poate se va lua dupa tine
Perusul nu prea poate sa vorbeasca, sunt alte specii care pot sa faca asta, dar din cate stiu perusii nu pot sa prea vorbeasca!
Perusii pot invata sa vorbeasca. Daca este unul, mascul si e mic. Repeta-i in fiecare seara niste cuvinte, destul de usoare timp de 15 - 30 de minute. Si eu am perus, mascul si l-am cumparat in aprilie. Eu imi fac teme si il aduc seara si mai vorbesc cu el. La mine nu a dat roade fiindca el vorbeste cu oglinda ziua. Oricum incearca si tu.
Usor si cu atentie! De fapt nu e asa usor dar in fine.Poi in afara de faptul ca trebuie sa-i repeti de multe ori dar ideea ie ca va trebuie sa-i dai si drumu din cusca daca vrei sa vorbeasca stand doar in cusca va vorbi cateva cuvinte acolo dar altceva e cand ai dai drumu va vorbi mult mai mult de ce? va fi si fericit se va juca si va rosti o gramada de cuvinte auzite care le vorbesti mai des.
Si inca ceva decat masculu vorbeste si, daca ai pereche mai greu vorbeste.