| RazvanB26739 a întrebat:

Cum pot sa-mi fac cainele de 3 luni sa nu isi mai faca nevoile prin toata casa? Macar sa zgarie uza cand vrea sau sa faca intr-un singur loc in casa?

Răspuns Câştigător
| OanaGY a răspuns:

Pai. intai si intai ar trebui sa faca diferenta intre joaca si dresaj, il scoti de cateva ori pe zi afara, cateva minute doar pentru nevoi, si pentru joaca mai mult. Cand face in casa nu trebuie sa il bagi cu botul in urina lui, cum zic altii, ca nici voua nu v-ar place sa va bage cineva cu nasul in urina, NU. Se zice : Nu e voie, nu. etc. Cand il vezi ca miroase il iei repede si il duci undeva unde ar trebui sa fie locul de marcat happy, apoi dupa ce face, urmeaza laudele : Bravo! Asa! etc. sau recompense. Iar cand il vezi ca face il certi cu un ton mai aspru, fara sa te atingi de el, si nu il bagi in seama 15-20 de min. Nici tu, nici ceilalti membri ai familiei. Si sa mai tii minte un lucru : daca nu il certi atunci cand il vezi ca face sau dupa cateva secunde dupa ce a facut, poti sa il certi mult si bine, el va crede ca il certi degeaba. Asa ca ai grija cand si in ce circumstante il certi. Mie mi s-a parut cel mai eficient dresaj. Cainele meu are 7 luni si eu asa l-am dresat si la 4 luni facea bine mersi afara big grin

3 răspunsuri:
| AndyIQ a răspuns:

Ei nu fac la nisip cand vor sa isi faca nevoiile dar poti sa incerci sa il plimbi pe afara si va face acolo dupa care poti sa il bagi inapoi in casa poti sa ii faci un program pentru asta sau incerca sa il ti la nisip poate vei reusi si ii vei schimba comportamentul. happy
Bafta!

| looveee a răspuns:

Pai poti sa il scoti de cateva ori pe zi si dupa o sa se obisnuiasca sa latre la usa... cum face catelul meu

| DoubleDoT a răspuns:

Ce coincidenta...

Si eu mi-am luat recent un caine de 3 luni.

Eu, ca sa nu mai faca nevoile prin casa, cand urina, il bagam cu botul in propria lui nevoie laughing.

Iar cand mai facea treaba mare ii dadeam usor cu un betisor facut din ziar peste bot. happy.

Si acum nu mai face in casa, face doar cand ies eu cu el afara!

SPER CA TEAM AJUTAT!