| TrottiForYouOfSurprise a întrebat:

Cum pot sa-mi invat catelusa de3 luni (westie) sa-si faca nevoile intr-un singur loc >? Cel mai bun raspuns funda iar la restul vot

Răspuns Câştigător
| stefania_1904 a răspuns:

Pai eu te pot invata cum sa faca afara deci daca ai gradina cand vesi ca sta casicum face treaba mica sau treaba mare ia-o repede in brate nsi da o afara inchide usa si urmaresto ce face daca ai vreo gaura de iesire din gradina prin care sa incapa stai cu ea si dupa ce vezi ca sta un minut intr-un loc si apoi se misca du-te in locul in care a stat si vezi daca a facut ceva daca a facut pup-o cat de mult poti daca nu mai stai cevatimp si daca vezi ca sta iar ceva timp acolo si se ridic DE ACOLO DU-TE IAR SU UITATE SI DACA A FASCUT PUP-O (STIU CA AM MAI ZIS )

SUCCES

4 răspunsuri:
| Ruxii1234 a răspuns:

Poti sa stergi cu o carpa unde a facut si duci carpa in locul in care vrei, dupa aia o lasi sa miroasa carpa si asa mai repeti de cateva ori iar cand face in locul respectiv recompenseaz-o si laud-o.Ai grija sa nu te vada cand stergi in locul respectiv in care nu are voie sa isi faca nevoile. Bine, o sa dureze ceva timp dar macar vei stii ca va vace unde trebuie. Sper ca te-am ajutat :*

| VladinoFun a răspuns:

Pai daca locuiesti la bloc poti lua niste carpe absorbante pentru catei si incerci sa o atragi si faca macar o data in acel loc ca sa prinda putin miros. Apoi esti atent cand vrea sa faca o duci repede in zona respectiva, iar daca face o recompensezi cu ceva ce ii place ei.Sau este in pet shopuri o solutie care emana un miros si unde pulverizezi nu mai face nevoile.Sincer nu am incercat cu acea solutie, dar am incercat cu carpele absorbante si functioneaza.Am si eu un ciobanesc german de 3 luni si cu el merge adica mai scapa dar foarte rar. Sper ca te-am ajutat si bafta cu catelul!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu-si face nevoile unde vrei tu sa si le faca, o pedepsesti iar cand si le face unde trebuie o rasplatesti cu ceva ce ii place(ex.biscuite)

| IoanaKincaid a răspuns:

Exista niste covorase speciale.Catelusa va urina pe respectivul covoras si isi va marca astfel locul.
In cazul in care se mai scapa, incearca doar sa o certi (ea va intelege astfel ca a gresit) insa tu trebuie sa fi constient ca este prea mica si nu se poate controla.