Nu pedepsi catelu-l si in nici-un caz nu incerca sa-l bati pentru ca cainele te tine minte si plus de asta el nu stie de ce Il pedepsesti, ridica la el palma incercand sa-l lovesti dar fara sa o faci sau incearca putin sa zbieri la el, ori cum sper sa de-a roade pentru ca asa am facut si eu cu catelul meu si ma asculta, face asa si pentru ca poate l-ai prea rasfatat iar despre pisici ori ce caine face asta chiar si daca Il bati.Mult noroc
Mai, oameni buni cainele nu se bate, este o fiinta la fel ca si un copil... daca-l bati credeti ca el stie de ce? Toti cainii rod mobila...am si eu un caine de aceeasi rasa, ma gandesc cum poti sa-l bati... un betisor facut din hartie, ziar, deci ziar facut sul si cand se apropie de mobila, ii dai la fund usor si-i spui hotarat "Nu-i voie", folosesti acelasi betisor pentru orice pedeapsa, chiar si pentru a-l trimite la locul lui... dupa un timp numai daca ii arati batul va sti ce trebuie de facut...mergi la magazinul veterinar si cumpara-i un os din piele, mai mare si da-i sa-l roada, cand roade mobila, ii dai cu batul la fund, il admonestezi verbal si ii dai osul lui, fii sigur ca va intelege, rasa acesta de caini este extraordinar de inteligenta si iubitoare, mai tarziu iti va parea rau ca l-ai batut.
Pe copil nu il bati la fund, in zona rinichilor...la fel si cainele...
Cate tampenii a scris lumea, cica sa il pui la colt, chiar crezi ca sta? Am si eu un ciobanesc german de 5 luni degeaba dadeam in el cu ziaru sau cica sa il "pedepsesc".Cel mai bine e sa il domini sa nu il lasi nimic ce nu trebuie sa faca, chiar daca face moaca aia de cersetor.Eu sincer nu cred in chestii din alea :nu loviti cainii ca va vor tine minte.Sa va spun ceva unchiul meu a avut 8 pitt bulli si pe toti ii mai lovea cand faceau ceva rau si nu oricum cu pumnul in spate.Nu a fost muscat niciodata si sa vedeti aia caini cuminti.Mai ceva ca orice dresaj profesionist.Cainele trebuie sa aia respect fata de tine nu cu chestii din alea ca sa spui "nu"de fiecare data cand face ceva ca el oricum nu intelege chestia aia.Ii spui nu is ii atragia atentia ca nu e bine ce face(nu neaparat prin lovituri, doar sa il tragi putin si sa apoi sa spui nu dupa ce intelege de ce il corectezi). Stiu ca multi nu sunt de acord cu mine dar parerea mea este ca aceasta metoda e cea mai buna.
Poi totusi cre ca e bine sa fuga dupa pisici, ai vrea sa-l vezi dormind asa: http://www.greatfelines.com/wp-content/uploads/2007/11/dog-cat.jpg? Si faza cu mobila e mai grea, eu zic sa-i dai doua trei palme la fund cand mai se apropie de mobila si isi da el seama ca ceva nu e in regula cand mananca lemne =)). oricum violenta impotriva animalelor se pedepseste (pe lumea cealalata). dar totusi, nu iti e mila sa dai in el?
La faza cu pisicile nu il poti opri si eu am o catelusa, n-are nici un an dar imi fugareste pisica. La faza cu mobila incearca sa fii mai impunator dar nu prea pentru ca atunci probabil va fugi, ridica palma la el dar sa nu-l lovesti.
Tudose_Bianca_1993 întreabă: