Ok am revenit.Deci un ou are banut sau pata aia mai deschisa la culoare pe galbenus indiferent ca este fecundat sau nu.Acum ce este acea pata acolo.Pata aia pe galbenus este de fapt oul, oul ca parte reproducatoare sa-i zic asa, deci pata aia este ovulul cum e la femeie, deci ca urmare fiecare ou are acel ovul acolo.In cazul asta cum stii daca oul ala a fost sau nu fecundat? din ce spun unia,ma rog care se pricep pata aia sau banutu ala trebuie sa fie mare, deci daca e mare se vede in lumina f bine, vorbesc cand te uiti la ou intreg nu sal spargi, deci daca banu ala e mare atunci este fecundat, acolo se afla si spermatozoidu, urmeaza numa sa aiba conditii si imediat incepe si diviziunea.Mda ce sa zic mutam ca ai venit tu cu intrebarea ca sincer am mai invatat ceva Deci te uiti la ou in lumina soarelui sau la un bec in casa apropii oul de bec si o sa vezi acel banut de care zic, acum imi aduc aminte de la aia batrani ca asa faceau cu cele de la gaina, ce mai puneau ei la curte.Vezi banutu ala mare gata ala e bun,din el va iesi un porumbel.Dar in general tu nu verifici nimic la porumbei,adica nu se verifica,alea normal sunt fecundate si daca nu iese nimci e din alte cauze,ca sau speriat si nau mai stat pe oua sa le asigure temp ce trebuie, sau ca stiu si eu lea udat ceva cineva accidental si la fel racesc si embrionu ala moare.Dar nu creed ca e bine sa fci tu chestii de astea la porumbei, eu cred ca iti faci de lucru acum daca ai intrebat doara asa ca idee e bun, ca uite asa daca te iei cu vorba mai inveti, mai te informezi Ca urmare la cele de la magazin ma refer ou de gaina banutu ala nu prea este asa vizibil pentru ca alea nu-s fecunate, dar exista banutu ala daca te uiti probabil f f atent.Cam asta e, lasa porumbeii singuri sa isi faca treaba.
In general la pasari toate ouale sunt fecundate pentru ca ele stau perechi, unde pui ca fac oua numai daca se imperecheaza, exista si exceptii dar mai rar in lumea asta salbatica sau cum e cazul la porumbei.In general gainile fac oua fara a se imperechea, nu mai s tiu sigur, deci la gaina asa se face se verifica ouale daca sunt fecundate, popular oamenii la lumina, in ferme de psari nu stiu exact ce metoda folosesc.Deci un ou bun adica fecundat, probabil la aia te referi ca nu cred la mancare ca nu maninca nimeni oua de porumbel, in sf se verifica la lumina, te uiti si poti vedea ceva acolo inauntru, o bulina sa-i zic asa, asta la cele proaspete facute nu alea ce deja au embrion format.Ca sa iti dai seama ce o sa vezi la o lumina intr-un ou, sparge un ou de gaina, dar unu de la tara care a fost fecundat si vei vedea ca are ceva pe galbenus cum ii zic oamenii, deci aia trebuie sa aiba un ou ca sa poata iesi de acolo ceva.Hai ca mai facut curios deja ma duc sa sparg ceva oua de la magazin sa vad de are BANUT asa le zic oamenii popular la bulina aia de pe galbenus,cred ca ala e de fapt,chiar stai asa ca pfff naspa de tot,fii atent si tu cu ce chestii vii, sa ma pui pe ganduri, adica gata ce mai trebuie sa caut sa vad exact cei ala pe galbenus daca e embrion, sau ce o fi, adica embrion nu stiu daca e la un ou facut recent. Uite si tu cu ce idei mai vii pui lumea pe ganduri sa nu mai poata dormi .Ok o sa reviu dupa ce ma informez, poate candva stiam dar sincer nu mai stiu cei banutu ala pe galbenus.