| monica_6956 a întrebat:

Cum poti sa obisnuiesti o pisica cu tine? Adica este pui, sta in curte la mine, se apropie sa-i dau de mancare dar fuge cand vreau s-o prind.

10 răspunsuri:
| CenturyChild a răspuns:

Ii dai de mancare si cand mananca stai langa ea si incerci sa o mangai (la inceput probabil nu o sa stea dar cu timpul se va obisnui). Incearca sa nu o iei cu forta, nu va merge sad.

| B3Bytza a răspuns:

Solutia este sa petreci foarte mult timp impreuna ca ea sa se obisnuiasca cu tine si nu mai fugi dupa ca ea isi pierde increderea in tine.Atunci cand o fugaresti ea crede ca vrea sa ii faci rau si incearca sa scape de "pradator". Incearca sa fi bland cu ea.Atunci cand ii dai de mancare incearca sa intinzi usor mana spre ea si sa o managai usor pe cap si in acelasi timp sa ii spui"pis pis pis pis", apoi incearca sa o managai incet pe tot corpul. Dupa ce termina de mancat ii duci usor mana la botic si o lasi sa te miroase si o privesti in ochi apoi incerci sa o mangai usor pe cap. Fii bland, nu o mai fugarii si totul va merge de la sine. Ea va incepe sa aiba cu timpul incredere in tine, dar demonstreazai ca nu vrei sa-ii faci rau, ca nu reprezinti un pericol pentru ea. La mine a mers.Succes.

| alma a răspuns:

Cu rabdare, si eu am o pisicuta, a venit fetita cu ea din parc, era asa micuta si speriata..., i-am dat mancare si incet, incet a inceput sa se apropie de noi, acum este ca un membru din familie. Succes

| leave78 a răspuns:

Solutia, asa cum au spus si ceilalti, este sa ii dai spatiu si timp, ca sa aiba incredere. De altfel, e cea mai buna tactica cu orice pisica, sa nu fii intrusiva, ci sa ai rabdare si sa ii dai posibilitatea sa vina ea la tine, nu invers. O sa ai surprize foarte placute procedand asa. In principiu, e chestiune de cateva zile-o saptamana pana cand se va obisnui cu tine. Singura problema e sa nu fie prea mare de varsta, pentru ca e greu sa o dezobisnuiesti de un anumit stil de viata. O alta problema ar fi eventuale traume vechi legate de oameni, ceea ce ar ingreuna socializarea.

| kayan a răspuns:

Alergi dupa ea, o prinzi si o pui in lesa.

| nuamnuvreau a răspuns:

Buna! Pai trebuie sa te obisnuiesti sa ai rabdare, sa nu te repezesti sprea ea, deoarece se sperie.Incearca sa-i castigi increderea, sa te vada tot mai mult pe langa ea, sa o hranesti, de ce nu, sa-i gasesti ceva de joaca. A mea se joaca cu nucile cazute din copac si cateodata cu maslinele, pe care le rostogoleste. Daca vrei ca mai tarziu sa stea s-o mangai, fa-i asta de pe acum, cat e mica si se obisnuieste.

| SomeBody12425356 a răspuns:

O iei cand e gata cu mancarea (pana mananca o poti mangaia)si te joci cu ea

| 13524 a răspuns:

Trebuie sa se obisnuiasca cu tine mai intai. nu incerca sa o prinzi imediat ce ai momito cu mancare pentru ca o sa ii fie si mai frica de tine. Cand ii dai mancare incearca sa ii dai plama sa o miroasa sau poti sa o mangai in timp ce ea mananca si sa,, vorbesti,, cu ea. La mine a mers tot timpul

| danutzyscorpyon a răspuns:

Ufff asa mi se intimpla si mie ...nu poti sai faci nimic
cu timpul se va rezolva tot pe bune chiar nu ai cum sai faci ceva anume... pup

| lililuna a răspuns:

Se spune ca pisicile au multa personalitate, sunt diferite de caini in aceasta privinta. Trebuie sa-i castigi increderea incet, cu multa rabdare si sa nu incerci tu sa o prinzi. Cand va avea incredere deplina in tine va sta sa o mangai si va veti imprieteni, dar asta cere timp...