Curăţaţi urechile animalelor dumneavoastră cu un beţişor cu vată îmbibată în ulei de pelin. Acest tratament ar trebui să prevină orice probleme cu căpuşele.
FrontLine - este o solutie intr-un recipient ca o pipeta, este de culoare albastra si se gaseste la orice magazin de specific. Ar mai fi una....asemanatoare cu FronLine, am folosit-o si pe aceea da nu am fost prea multumit. Pentru mai multe detalii vorbeste cu vanzatorul si iti va explica el ce si cum (e bine sa intrebi si veterinarul, sincer e foarte bine sa intrebi veterinarul). Solutia costa pana in 50 lei din cate imi amintesc, in functie de greutatea animalului. Ofera protectie impotriva capuselor, purecilor si a altor mici lighioane . Intreaba vanzatorul si de modeul de administrare (se face o carare in blana si se administreaza direct pe piele, deasupra capului sa nu ajunga sa se linga, nu este indicat). O zi minunata!
Capusele sunt destul de periculoase si pentru om si pentru animale. De regula cainii le iau din padure. Trebuie imbibata un pic de vata cu spirt sau acetona si pusa 1-2 min. pe locul in care capusa s-a fixat. Dupa care cu o penseta trebuie trasa afara. Cam asta ii tot. Incearca sa eviti pe cat posibil padurile mai ales in perioadele calde cu umiditate crescuta.
Da, daca vrei sa inlaturi o capusa cand la veterinar e inchis gabriellas are dreptate, dar mare atentie sa nu ramana capul capusei, trebuie extras tot!
asa cum zice Simon mi-am adus aminte produsul este Frontline prima data mergi la veterinar sa vezi exact cum se administreaza si intreaba dar eu stiu ca e de doua ori pe an...