| Xaya a întrebat:

Cum scot un perus de 6 ani care nu este tocmai 100% bland si sociabil afara, adica afara afara, fara cusca? A scapat o data si am prins-o destul de usor dar totusi fiindca e verde si risc o groaza sa o pierd prin copaci. As dori sa ii fac ceva sa zboare fara a risca sa o pierd.

5 răspunsuri:
| Floreenofficial a răspuns:

Salut.Eu tot vad anunțuri pe Facebook cu câini și pisici pierdute.Deci,nu ar fi exclus ca și un peruș sa se piardă, ceea ce nu îți doresc.Mai bine i-ai da drumul in casă, cu ușile închise, in vreo camera.Ai grija! Succes!

| AdelinaC a răspuns:

Perusii nu au simt de orientare, oricat de bland ar fi daca l-ai scoate intr-un spatiu deschis l-ai pierde definitiv. Daca vrei sa il lasi sa zboare, pune-l sa zboare intr-o camera cu geamurile si usa inchise.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

1.permanent sa-i fie colivia deschisa si sa aiba liber prin toata casa. 2. vobeste cu el, ca si cum ti-ar putea raspunde in cuvinte omenesti-rticulate. 3. sa nu faci miscari bruste atunci cand vine la tine, pe cap, umar, picior, mana. 4. lasa-l pe capul sau umarul tau atinci cand ai alte preocupari: Tv, telefon, ctit, activi9tati prin bucatarie, ori baie. SUCCES!

| Xaya explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

La mine vine, imi canta pe deget si sta fara probleme dar ideea este ca mi e frica sa o eliberez afara din casa fara colivie, a mai scapat o data cand cineva i-a lasat portita deschisa cand era pe balcon si am reusit sa o prind folosind o inregistrare de pe telefon si urcandu-ma prin copaci.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Xaya):

Cu usa deschisa la colivie si singura pe balcon este intr-adevar un risc; libera prin toata casa, chiar si cu usa de la balcon deschisa. Nu cu usa inchisa!