| CokoStar a întrebat:

Cum se cheamă rasa aceea de câine care are parul cârlionţat şi câinii sunt albi, gri sau negrii?

Răspuns Câştigător
| ioana100 a răspuns:

Caniche,bichon,lagotto?

15 răspunsuri:
| BiscuuBaii a răspuns:

Bichon? raised eyebrows

| Doloresidk a răspuns:

Cred ca rasa este bichon sau canis.

| ToxxicSmile a răspuns:

Bichon frise canis sau pudelhappy

| KarynaBettley a răspuns:

Puddel

| IIIIIIIIIIIII a răspuns:

Bichon sau Caniche. Funda?

| NuConteaza_8331 a răspuns:

Pudel, funda?

| βeβeℓușa a răspuns:

Eu stiu eu stiu! bichon sau canish! Fundaa?big grin

| Mayar a răspuns:

Terrier?

| Ode a răspuns:

Caini shitu?big grin funda

| Minnie a răspuns:

Caniche

| caian a răspuns:

Aaa... da se numesc bichone frise eu am 1 bichon frise si 1 bichone maltez. rasa e super draguta si sunt foarte jucausi.bafta FUNDA?

| adiynaelena76 a răspuns:

Bichon frise sau puddel funda?

| αntoniα a răspuns:

Bichon nu are cum sa fie caci sunt doar albi.Deci cred ca vb despre Caniche.big grin

| smile20000 a răspuns:

Cred ca caniche vezi daca este asta http://t3.gstatic.com/......tp?/images sau http://t0.gstatic.com/......tp?/images
sau mai poate fi si un bichon http://t2.gstatic.com/......tp?/images sau un bichon asa http://t2.gstatic.com/......tp?/images daca nu sunt asta eu nu mai stiu

| Lovelyx3Friendly a răspuns:

Poodle/ Caniche.
Caniche este o rasa asupra careia planeaza multe idei gresite, cea mai intalnita fiind aceea ca pudelii sunt caini cu inteligenta redusa. Nimic mai putin adevarat! Cainii de rasa Caniche sunt extraordinar de inteligenti si au o capacitate uimitoare de invatare. Orice stapan de pudel ramane absolut impresionat de calitatile speciale ale acestui caine minunat, companion de exceptie.
Origine si istoric
Originea rasei Poodle este subiect de disputa si in prezent. Desi FCI recunoaste Franta ca tara de origine, exista inca multe voci care sustin ca Germania este tara mama a rasei. Caniche este o rasa veche, caini cu aspect similar cu cel al pudelilor fiind reprezentati in picturile din mormintele romane si pe monedele grecesti si romane. Pudelul, asa cum este el astazi, este cunoscut si iubit in Europa de cateva sute de ani, prima sa atestare documentara datand din 1642. Toy Poodle a fost multa vreme preferatul caselor regale.
Stramosii acestei rase (Barbet Dog si, probabil, Hungarian Water Hound) erau foarte buni inotatori, iar pudelul a fost folosit cu mult succes la vanatoarea pasarilor acvatice. Inca din vechime pudelii erau tunsi pentru a putea inota mai usor. Unele zone erau insa mentinute acoperite de blana si motivul nu era deloc unul estetic, ci se dorea protejarea organelor vitale si incheieturilor animalului. Acelasi tip de tunsoare se practica si astazi.
De asemenea, pudelii au fost folositi mereu in spectacole datorita abilitatii lor extraordinare de a invata si efectua diferite trucuri.
Rasa a fost recunoscuta oficial de FCI in 1936.Pe langa varietatea originala (Poodle Standard) s-au mai dezvoltat alte doua varietati: Miniature Poodle si Toy Poodle. Toate sunt guvernate insa de acelasi standard, diferentele constand doar in dimensiuni, dupa cum urmeaza:Standard Poodle: 20-32kg si 38cm
Miniature Poodle: 7-8kg si 28-38cm
Toy Poodle: 1-3kg si 18-30cm
Poodle este un caine robust, dar in acelasi timp elegant si rafinat.
Capul sau este alungit si rotunjit. Urechile sunt lungi si late, atarnand pe langa cap. Ochii sunt migdalati, inchisi la culoare si au o expresie plina de viata. Nasul este bine dezvoltat si cu narile larg deschise.
Gatul este solid si usor rcuit, iar umerii sunt mediu dezvoltati si musculosi.
Spatele este armonios, iar pieptul are latimea egala cu 2/3 din adancime.
Labele din fata sunt drepte, solide, puternice si elegante, iar cele din spate solide si musculoase.
Blana este formata din fire fine, dar lanoase si carliontate, iar blana unor exemplare formeaza franjuri (rar). Exista in principiu 3 tipuri de tunsori potrivite pudelilor: Lion, Modern, English.
Culorile acceptate sunt: negru, alb, gri, cafeniu, culoarea caisei.
Coada este lunga si poate fi taiata sau lasata la lungimea originala.
Temperament
Caniche-ul este un caine extraordinar de inteligent, alert, vesel si foarte activ. El este demn si are o atitudine foarte eleganta si distinsa. Pudelul iubeste foarte mult oamenii si va face orice pentru a le fi pe plac stapanilor. Nu-i place sa stea singur si poate dezvolta anxietate daca se leaga prea mult de stapan si acesta il lasa singur prea mult timp. De obicei nu se ataseaza doar de un membru al familie ci de mai multi, nefacand distinctie intre acestia in ceea ce priveste afectiunea pe care o are de oferit.
Pudelul poate fi un companion minunat chiar si pentru familiile cu copii, iubindu-i si protejandu-i pe acestia. Se intelege bine si cu alte animale de companie, protejandu-le deseori.