Iti dau un mic sfat(sa nu ma iei in nume de rau daca te-am suparat), asta nu trebuia sa ne-o spui noua ca sa te documentam pe tine tu trebuie sa te documentezi acum pentru ca vei primi un catel si este multa munca cu un caine te comporti ca cu un bebelusi.Eu ti-as sugera sa cauti pe net despre rasa bichonului care sunt 4 feluri de bichoni: Maltez,Frise, Bolognese, Havanese.Acestea sunt niste rase (bichoni) mai diferite crezi ca seamana mult dar nu este asa de exemplu maltezul nu trebuie sa manance carne de porc iar bolognezul nu este asa de pretentios el manaca tot ce-i vei da, deci daca nu stii inca ce fel de bichoni va fi mai bine te vei documenta de aceste 4 feluri de bichoni.Deci mai bine cauta pe net despre fiecare si te documentezi mult mai usor si cand vei citi de acolo si vei avea nelamuriri atunci ne poti intreba ce nevoie ai. Sper ca te-am ajutat si ca ti-am fost si eu de folos, si totusi toti de aici care ti-au raspuns au mare drepatate cu toti mai ales daca au si ei un bichon si stiu sa te documenteze. Pa pa!
Bichonul maltez a aparut pentru prima data la o expozitie canina din Westminster sub numele de cainele-leu maltez. A fost acceptat sub aceasta denumire in 1888, in grupul raselor de companie a American Kennel Club.
Aspect
Bichonul maltez face parte din categoria cainilor de dimensiuni mici (inaltime de 25 cm, greutate de 5 kg), cu un corp lunguiet ce se sprijina pe picioare scurte, solide. Capul rotund, bine proportionat cu restul corpului, are ochii mari, de culoare inchisa, urechi scurte si drepte. Blana este lunga, fina si deasa, de culoare alba.
Temperament Bichon Maltez
Cainii din rasa Bichon maltez sunt inteligenti, jucausi si vioi. Sunt usor de dresat, de aceea sunt preferati la circ in numerele de dresaj. Este un caine de companie indicat familiilor si mai ales oamenilor in varsta. Se inteleg bine cu copii si cu cainii din rasa lor.
Sanatate
Speranta de viata a bichonului maltez este de 15 ani, dar au existat cazuri cand au trecut de 18 ani. Pot suferi de luxatie patelara, orbire, surzenie, hipoglicemie, afectiuni ale urechilor.
Intretinere Bichon Maltez
Lungimea blanii face ingrijirea ei sa fie foarte dificila. Ea trebuie periata zilnic si spalata cu periodic cu sampon. Urechile si dintii trebuie curatate, de asemenea, periodic. Pentru a se mentine in forma are nevoie de plimbari scurte. Trebuie avut in vedere faptul ca, desi este un caine robust, oasele sale sunt fragile si de aceea nu trebuie bruscat. De asemenea, nu este recomandat sa fie lasat nesupravegheat.
Iubesc bichoni sant adorabil nu le trebuie tratament foarte special tuns cand ii creste prea mult blana spalat cand este nevoie dar sa nu ii ajunga sapun la ochi si scos zilnic afara daca nu vrei sa ai neplacerisa ii cumperi jucari de plus sa le roada daca e micut pentru ca ii cresc dinti si iti va roade tot in casa si sa te joci cu el ca daca nu se plictiseste repede de jucarie
Aaa si nu uita sa il duci la veterinar sa ii faci vaccinurile si daca este ceva ce am omis iti va spune el
fundita?:*:*
Yubitika16 întreabă:
Deniissel întreabă: