Metode de a prepara un parfum
Exista 3 "tipuri " de parfumuri preparate ( esenta de parfum, apa de toaleta, si apa de colonie), sunt clasificate dupa puterea lor; in functie de cat de tare sunt dilatate. Mai exista si un alt tip de parfum numait "apa de parfum".
Metode comune de extragere a parfumurilor
Distilare cu aburi: distilarea este una din cele mai vechi metode de extragere a esentei din plante si flori. Se toarna apa calda peste plante, astfel esenta se transforma in aburi care prin condes se vor face picuri care se vor colecta.
Extractie solvabila: extractia solvabila este folosita mai ales pentru esentele mai delicate care s-ar putea pierde din calitate prin medota de distilare cu aburi. Acesta este mai mult un proces chimic folosindu-se hidrocarbura, care apoi este indepartata prin distilare. sunt o multime de controverse priviind extractia esentei prin solvare. Deoarece se folosesc elemente chimice cum putem fii siguri ca rezultatul esentei nu va contine reziduri chimicale prin solvare? Din pacate o gramada de uleiuri din ziua de azi sunt obtinute prin solvare.
Marcerarea: plantele sunt puse intr-un vas cu ulei si acoperite cu un capac, si sunt lasate mai multe zile. Rezultatul este apoi rafinat.
Presare: presarea e o metoda de a scoate uleiul din partea florala. Aceasta este folosita mai ales la portocale, lamai care contin uleiuri volatine.
Exista 4 proprietati universale de recunoastere a compozitiei de baza. Aceste proprietati ale parfumului se numesc "notite".
Nota de top: aceasta nota este cea care se risipeste cel mai repede la contactul cu aerul. Atunci cand deschizi o sticla de parfum si mirosi, iti faci imediat o impresie. Apoi in cateva momente, parfumul capata o aroma diferita de "flori", "citrice", "dulce", sau depinde din ce aroma a fost facut. Odata aplicat pe piele parfumul isi schimba mirosul in functie de tipul pieli.
Nota de mijloc: nota de mijloc este cea care defineste calitatea unui parfum, rezista mai mult decat nota de top. Cand simpti "aura" parfumului, tocmai ai descoperit mirosul notei de mijloc.
Nota de baza: aceasta baza este in general cea mai intensa, nota de baza face ca parfumul sa tina mai mult, chiar si in ziua urmatoare mai poti simpti mirosul.
Fixator: Sunt mai multe metode care sunt folosite in fixarea unui parfum. In general metodele clasice de pastrare sunt de natura animalica, vegetabile si sintetice. Fixarea este foarte importanta sa fie inclusa intr-un parfum.
P. S.: Sa sti ca nu este deloc usor sa faci un parfum Succes daca vrei sa te apuci de unul!
In general o persoana normala nu se scoala dimineata din pat sa faca un parfum,, pentru asta trebuie sa ai nasul format si sa faci multe exercitii pentru ati dezvolta simtul olfactiv
Poi poti sa folosesti esente dinalea care se pun la lumanare ca sa miroasa frumos... poti sa faci combinatii cateva picaturi de un fel cateva de alt fel eu am vreo 8 sticlute cu esente care se pot cumpara din hipermarketuri si nuh sunt scumpe deloc, pe langa asta dureaza si foarte mult parfumul deci nuh e ca si cum te.ai da cu sapun si apa singura chestie e sa nuh pui pe haine pentru ca lasa urme, ele sunt de fapt un fel de uleiuri. Le gasesti in magazine cu diferite arome.Sticluta e mica si verde, iar producatorul cred ca e Aroma Land, asa ar trebui sa scrie...SUCCES!
Se pune intr-o sticla o jumatate de sticla apa si cealalta parte cu flori rosi sau cu flori galbene sau cu flori care miros dupa aceea inchizi dopul si amesteci dupa acea lasi la soare pana cand prinde miros si dupa acea o bagi la frigider si la sfarsit o poti baga intr-o sticla de parfum si sfarsit!
Paii... Poti face cum spune BuBu sau daca vrei parfum care sa miroasa frumos poti lua "Fabrica de parfumuri" sau ceva de genul care tot arata la televizor si acolo poti pune ce vrei, sclipici si multe alte chestii. Asta a fost parerea mea. Decat sa faci unul care poate il gresesti mai bine iti iei ceva de la magazin. Parerea mea. Daca nu e buna... Scuze
Uite si aici cateva retete de parfum de facut in casa https://www.libertatea.ro/lifestyle/cum-se-face-parfumul-2228709
Inainte de a-ti prepara parfumul natural, trebuie sa stii care sunt aromele de baza. Astfel, cele de fructe sunt binecunoscute (lamaie, grefa, portocala, mandarin), florale la fel (trandafir, iasomie, ylang ylang, neroli si muscata), iar cele intepatoare sunt piperul, ghimbirul, ienuparul, smirna si cuisoarele, informeaza hubpages.come.
Pentru prepararea parfumului ai nevoie de ulei de jojoba sau migdale, pentru a dilua uleiul esential, putin alcool (vodka este cea mai potrivita), apa, un recipient cu pulverizator si 25 de picaturi din uleiul esential sau combinatiile alese.
Dupa adaugarea uleiului de baza (jojoba sau migdale), adauga treptat, amestecand continu, aroma aleasa. La final, adaugi alcoolul, putina apa si produsul poate fi folosit doar dupa doua zile si aroma se pastreaza si sase saptamani.
Nelutuborda întreabă: