Luaţi un borcan de 400 g cu capac, perforaţi capacul să arate ca o sită sau înlocuiţi capacul cu o sită. Important este să aveţi un recipient prin care să scurgeţi apa, dar seminţele să rămână înăuntru. Luaţi o mână de seminţe, din hrana lor obişnuită, puneţi-le în borcan şi clătiţi-le cu apă rece de câteva ori. La ultima clătire, lăsaţi apă în borcan cât să acopere seminţele şi puneţi borcanul în frigider culcat, astfel încât seminţele să stea cât mai răsfirate şi să fie aerisite, pentru a germina. Clătiţi seminţele de 3, 4 ori pe zi, timp de 2 sau 3 zile, până când apar mugurii. Puteţi adăuga câteva picături de oţet de mere să nu se dezvolte ciuperci în seminţe şi să strice întregul amestec. În tot acest timp, borcanul trebuie să stea în frigider. Când au apărut lăstarii fragezi, oferiţi seminţele încolţite peruşilor, în combinaţie cu morcov dat pe răzătoare şi alte legume tăiate mărunt. Dacă peruşii sunt intrigaţi de noua hrană şi o refuză, ar fi bine să vă prefaceţi că mâncaţi şi voi cu poftă, să îi atrageţi. Mult succes!
denidemisa23 întreabă: