| quake a întrebat:

Cum vi se pare rasa dog de bourdeux in special cine a are sau a avut? roog fundita! credeti ca stie sa se comporte bine cu copii mici

2 răspunsuri:
| MariuszSiAtat a răspuns:

Dupa cum arata pe google pentru ca eu nu am avut (si nici nu am avut)esti o rasa de caini foarte frumoasa jucausa, etc daca vrei sa iti iei eu iti zic ca sa iti cumperi este foarte draguta rasawinking

| Edvin_4034 a răspuns:

Este impunator si mandru, inteligent, curajos, fara a fi agresiv, vigilent, devotat stapanului, iubeste copiii, insa este rautacios cu alte animale si, mai ales, cu alti caini.

Se spune despre un om irascibil ca este rau ca un Dog de Bordeaux. In realitate, nu exista caine mai egal, mai afectuos, mai echilibrat si mai calm decat Dogul de Bordeaux. Este raspandit in Belgia, Germania, Italia, Elvetia, Canada, S.U.A. si in alte tari.

Calm, foarte devotat si loial, bland cu copiii, agresiv cu strainii, dominator, rabdator, foarte curajos, foarte puternic este foarte agresiv cu alti caini.

Este greu de educat, oboseste repede, deci educatia trebuie facuta progresiv, in reprize de scurta durata.
Duritatea trebuie exclusa din dresaj, caci acest caine este foarte sensibil la starea de spirit a stapanului. Se poarta protector cu copiii si este foarte calm.

Ii face placere sa fie mangaiat si de catre prietenii familiei, dar feriti-va sa aveti incredere in el daca ii sunteti strain, pentru ca acest caine induiosator va poate rupe in bucati atunci cand doreste sa protejeze familia si teritoriul ei. Corect socializat şi educat!, nu depaseste aceasta granita decat extrem de rar si doar in situatii limita.

Se poate adapta si la viata in apartament daca are parte de suficient exercitiu fizic. Are un prag de reactie inalt, este un caine greu de "starnit", nu reactioneaza din orice. Dar cand s-a enervat, nimic nu-l mai poate opri.Deci ar fi bine sa iti iei...