Ceau
Nu vei gasi un doberman dupa preferintele tale la 50 de euro.
Este la 100-200 euro.
Iti sugerez sa mai strangi bani.
Doberman pinscher-ul a fost creat pentru a fi atat un caine de paza, cat si un companion. Primii Dobermani erau mult mai agresivi decat cainele de astazi. In prezent, Dobermanul este mult mai prietenos, dar este in continuarea este un caine de paza si protectie excelent. Cu o socializare adecvata, Dobermanul este afectuos si loial, isi va pazi stapanul pana la ultima suflare.
Dobermanul este un caine caruia ii place compania omului, dar nu este cea mai indicata rasa pentru familiile cu copii mici. In ciuda faptului ca este un caine loial si protector, daca este crescut sau educat inadecvat, rasa poate fi rautacioasa, neascultatoare si chiar agresiva. Dobermanul este un caine inteligent, dar poate fi dominator, nefiind cea mai indicata rasa pentru persoanele care detin pentru prima data un caine.
Dobermanul are tendinta de a raci cu usurinta, motiv pentru care trebuie tinuti in interiorul caminului in noptile mai racoroase. Oricat ar parea de ciudat, Dobermanul este un caine excelent pentru persoanele care locuiesc intr-un apartament.
Dresajul Dobermanul exceleaza in dresajul de supunere, dar, datorita unei doze de independente, rasa necesita o indrumare ferma si consecventa. Abilitatea rasei de a invata rapid a condus la utilizarea acesteia ca si caine-ghid pentru orbi si surzi.
Popularitatea Dobermanului a condus la o crestere inadecvata. Aceasta a dus la dezvoltarea unui comportament agresiv in cazul unor exemplare. Asigurati-va sa va achizitionati Dobermanul de la crescatori cu reputatie.
Durata medie de viata a Doberman pinscher-ului este de 12-15 ani.
Era mai usor daca specificai si de unde esti. Poate iti gaseam niste anunturi cu dobermanni de vanzare.
Succes si o zi placuta!
Fara peddigree poti gasi la 50 euro, dar, cu peddigree nu o sa gasesti.
Iar, daca nu are peddigree, exista multe riscuri.
Peddigree= act de origine care dovedeste puritatea rasei.
Buna. Eu am pui doberman cu pete de foc si pedigree insa nu il las mai jos de 90E. Daca totusi te mai intereseaza lasa-mi un mesaj.
Anonimus2x2 întreabă: