| 94Lucifer94 a întrebat:

Dacă am o pereche de câini din rasa lup cehoslovac, părinți cu pedigree, insă nu am canisă pentru a fi recunoscut drept crescător, ce pot face cu puișorii? Gratis nu i-aș da pentru că nu am incredere să îi dau cuiva care apoi ori să îi abandoneze, ori să îi omoare, pentru că sunt câini dificili care necesită atenție și dragoste, dar și destructivi, mai ales la episoade de anxietate. Deci ce opțiuni am?

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

La asociație chinologică găsești soluții.

| 94Lucifer94 explică (pentru sadrian46):

Normal, inainte de a merge acolo, câinii au nevoie de dresaj și concursuri, si pe baza rezultatelor obții drept de montă

| Eireann a răspuns:

Nu stiu ce sa zic. Eu am un saarloos wolfdog (e foarte asemanator cu lupul cehoslovac, dar un pic mai docil) si nu sunt caini pentru cei care nu se pricep si nu inteleg ca este un caine care are nevoie de socializare, dresaj, multa miscare, sa fie parte din familie, sunt gelosi si (cel putin cea pe care o am eu) nu prea pazeste nimic. Masculul il poti da pentru monta dar daca nu ai cui sa ii dai si sa fii sigur ca o sa fie bine ingrijiti, nu tinuti in lant si uitati in curte, mai bine sterilizeaza femela.
Daca vrei sa fii crescator serios atunci indeplineste conditiile legale si deschide canisa - vinde pui inregistrati, cu acte si pedigree.

| 94Lucifer94 explică (pentru Eireann):

Da, seamana saarloos wolfdog cu lupul cehoslovac, poate mai inchis la culoare aș zice. Dacă sora mea nici anul acesta nu se ocupă puțin să investească și ea, pentru că a vrut tare să ii iau cățelușă la mascul, care are implinit luna aceasta 2, iar cățelușa 1 an. Si i-am zis că ea având mașină să investească măcar intr-o remorcuță, să fie plimbați, duși la concursuri, că așa eu dacă nu am posibilitatea să ii plimb prin oraș, unde e plin de oameni si alte animale, se sălbăticesc. De ținut îi țin foarte bine, au un padoc de aproximativ 12-15 metri pătrați, mănâncă numai carne și boabe super premium, si e costisitor pentru mine. Ii scot in fiecare zi 2-3 ore, cat am ocazia, să ii las să zburde, doar din păcate cand văd pisici și le zici ''Nu e voie'' masculul nu mai ascultă. Au instinct de prădători. Am dus masculul la dresaj, dar dresorul avea langa țarcul de dresaj, un țarc cu căprițe. Gardurile erau de 1 metru jumate, și cand a văzut cum se uita la căprițe, a zis că el nu se prinde să il dreseze. Alți dresori îi lăsau pe caini infometați si cereau si o grămadă de bani. Am incercat să il dresez eu, dar fără să il țin flămând zile intregi si să ii dau cate o bucățică doar cand face ce vrei tu. Ei știu comenzile, dar nu vor să le execute. Dar totuși, am investit in jur de 5000 de euro deja, numai cățelușa cand a spart o fereastră că a văzut pisica inăuntru si s-a tăiat, m-a costat 1500 de lei să o duc la veterinar să o opereze. Plus suplimentele, calciul și GlycoFlex-ul pentru articulații, deparazitări și tratamente, mâncare... Iar acum când o să fete, nu știu ce să fac cu puii, pentru că nu am de gând să îi țin dar dacă nu am incotro o voi face

| Eireann a răspuns (pentru 94Lucifer94):

Mult succes sa gasesti cumparatori seriosi.