| AndreeaRoata09 a întrebat:

Dacă motanul meu s-a lovit la labuță(la pernuța)Și curge puțin sânge.Si îl doare.Trece de la sine.Si unghia dacă ii rupta creste din nou?

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Da, va creste din nou unghia, dar dureaza cateva luni.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Da trece de la sine, pisicile salbatice cum crezi ca se vindeca cand se ranesc? Trece de la sine dar mai dureaza, vindecarea fara tratament este de durata, duo la un veterinar dar scoti din buzunar 300 lei usor pe consultatie, ce rasa este pisica este motan?

| dullcat a răspuns:

Buna.Cum s-a lovit? A calcat pe o sticla sparta sau ceva? Trebuie sa inspectezi zona, dupa care sa indepartezi bucatile mici ramase(daca exista). Dupa aceea trebuie sa bandajezi.

Da, unghia rupta creste din nou si nu, nu dureaza cateva luni.Sunt proprietari care taie unghiile la pisicile de apartament.Nu e o problema, fiindca ele nu trebuie sa se foloseasca de gherute pentru a se apara sau pentru a se catara/ascunde de pericole, spre deosebire de pisicile lasate afara, la casa etc.

| Maria2010 a răspuns:

Buna!

Am avut si eu un pisoi asa si i s-a facut infectie.

ca sa previi tu acasa posibile umflaturi fuga la farmacia umana si ia niste apa oxigenata, betadina si baneocin.
Mai intai te zbati sa ii dai cu apa oxigenata, apoi il ladi 5 min, apoi il dai cu betadina si il lasi 15 min si pe urma cu baneocin 3min si il bandajezi cu tifon.
succes ca se face bine in 10 zile si eventual la veterinar daca nu isi revine.
Cat despre unghie ii creste lui?