Cand sunt mici, iti fac prin casa, desi trebuie sa le arati locul si sa-i certi, nu sa-i bati, ori se pot pune pampersi pentru caini sa faca. Oricum trebuie sa ii inveti afara la anumite programe. Daca stai la curte de mai simplu, il lasi sa faca nevoiele in curte, daca nu, de 2-3 ori plimbari prin parc.
Cainii se abtin si cersesc plimbare. si cand iesi la plimbare cu el isi gaseste locurile lui. daca nu il scoti cand ti-o cere, se caca in casa ta (la propriu). dar pentru a-l obisnui sa ceara afara cand are nevoi, asta nu stiu cum o faci. cert este ca un caine nu isi face nevoie in zona unde doarme (ai mei nu fac in padocuri, stau toata ziua si asteapta sa iasa). daca ai timp si il educi, un caine iti poate face nevoie si pe WC.
Daca nu e invatat face oriunde. De obicei cainii nu sunt invatati sa faca intr-un anumit loc daca stau in casa. Ei sunt invatati sa faca afara, deci trebuie scosi la plimbare zilnic daca stai la bloc.
Asta e o gluma nu? Tu nu ai vazut caini afara la plimbare, care ridica un crac langa o roata sau un tufis?
Cainii isi fac nevoile afara.
Iar cat sunt pui fac pe pad-uri. Pana la 3 luni si un pic (atunci se termina schema de vaccinare in mod normal) nu au voie afara pentru ca nu ai imunitate pentru toate bolile si pot lua microbi care ii imbolnavesc foarte tare.
Mă refeream în casă unde fac.
Pai tocmai asta e ideea. Nu fac in casa! Ce e asa greu de priceput? Daca il iei pe post de jucarie si nu te ocupi de educatia lui, sigur ca nu isi va tine nevoile cu orele ca ai tu chef sa zaci in pat!
Dar odata ce au invatat ca trebuie sa faca afara, cam dupa varsta de 6-7 luni cu putin dresaj se abtin ei singuri daca intarzi un pic sa-i scoti afara. In primele luni se mai scapa si ei. Nu toti oricum, si nu mereu. Mai fac si de fericire daca vi acasa.