Conform Legea nr. 205/2004, privind protecţia animalelor,
"Constituie infracţiune deţinerea şi comercializarea de animale sălbatice, cu excepţia celor de la grădinile zoologice, folosirea animalelor pentru cerşetorie, omorârea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale, maltratarea şi schingiuirea acestora, despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni, precum şi intervenţiiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, precum cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, colţilor, ciocului şi dinţilor."
Nu are voie sa detina asa ceva, oricine poate sa il declare la politie sau ala protectia animalelor sufera rigorile legii. Este foarte greu ca la curte/bloc sa faci conditii pentru un astfel de animal. Bafta si sper ca te-am ajutat.
Am găsit răspunsul! Oricum mulțumesc foarte mult!
Conform legii 204/2014, articolul 11: este permisa deținerea de animale sălbatice doar dacă se obține autorizație de la autoritatea națională sanitara și veterinara și siguranță animalelor. Care sunt condițiile nu specifica în lege, spune doar ca se stabilesc de ministerul agriculturii și administrații rurale la propunerea lor.
Nu am nimic cu baiatul ala, dar e mai bine daca ii da drumul.
Ane758 întreabă: