Buna!
Bichonul este o rasa de caine curata, nu-i place sa se murdareasca insa si periat lasa mult par.Eu am un caine cu par scurt si lasa par pe covoare.Sa iti iei bichon este o mare responsabilitate pentru ca fiind foarte sensibili nu e bine sa-i ti in curte/balcon.Dar avand foarte mult par nu prea poti nici sa-l ti pe covor.Sa-l tunzi nu e o solutie pentru ca trebuie sa-i fie mereu cald si bine, in cazul in care va trebui sa suporte frigul poate sa faca boli foarte grave (stiu de la niste prietene care au avut bichoni).Si eu personal, cred ca nu se merita pentru ca nu pot zice ca bichonl e o rasa de caine destepta, am avut si eu si rodea, isi facea nevoile in casa etc.Si cunosc pe cineva care are bichon maltez si nici nu isi recunoste stapanii.Eu am avut un bichon pur, dar asta mai demult, cu care nu am rezistat decat 1-2 luni, si am avut acum 2 ani o catelusa 80% bichon cu care am rezistat un an pentru ca am incercat toate metotele de nu as mai face nevoile in casa si nu intelegea nimic, strangeam in continuu dupa ea.
Sper sa te ajute raspunsul meu si noroc cu bichonul!
Ştiu o prietenă care nu are probleme cu căţelul ei e tot bichon maltez, înainte făcea în casă că era la început şi păr nu lasă aproape de loc, îl tunde are grijă de el.îl lasă şi singur acasă 5-6 ore pe zi...şi nu se întâmplă nimic, îl duce şi la ţară, la curte şi nu are nimic. o iubeşte mult! Nu toţi câinii chiar dacă au aceeaşi rasă, sunt la fel!
Da,stiu bichonul poate fi bun pentru unii oameni, dar trebuie sa-i acorzi foarte mult timp, dupa cum am zis ca e o mare responsabilitate dar daca ti-o asumi poti avea rezultate bune si sa iasa din acest caine unul destept! Eu am avut probleme cu catelul meu, dar stiu ca unii sunt foare incantati de rasa iar altii nu.Mie imi plac bichonii dar nu sa am eu! Eu zic ca daca ai timp sa stai cu el e ok sa-ti iei.
Eu am bichon maltez si cand lasa par imi dau seama ca trebuie tuns du-te si tundel
Bichonul va lasa par dar nu va mirosea urat.N-ai nici-o sansa cu bichonul in llegatura cu parul
Buna ..eu am bichon maltez ( fetita ). si o tin in apartament. si nu miroase urat..deoarece ei sunt niste catei foarte curati. si jucausi. si il legatura cu parul..eu una o perii in fiecare zi chiar si de 2 ori pe zi. deoarece trebuie sa se invete. ca altfel nu va sta la tuns. sau taiatul unghiutelor. si nu lasa par.
Nu este bine sa ol speli in fiecare zi... daca ai grija de el si sta numai in casa nu va mirosi...Dar de pieptanat trebuie sa o faci in fiecare zi!
ştiu că nu trebuie spălat în fiecare zi, de obicei o dată la 2 -3 săptămâni aşa am înţeles. oricum mersi :*
Daca are blana lunaga va lasa par dar nu prea mult daca are blana scurta nu iti lasa par decat cand ii creste putin mai mare.Si de mirosit nu stiu dar ameu nu miroase pentru ca exsista un parfum pe ei cu care se da sa nu miroase. Cat despre spalat eu il spal otata la 2 3 saptamani.Si cand mergem afara si se murdareste pe labute ud un servetel si il sterg.Si mai iti spun un lucru daca iti iei Bichon Maltez iti trebuie foarte mult timp pentru el. Mai ales cand e mic va plance seara pentru vechea familie sau pentru mama lui(ei).Si intretinerea e foarte scumpa.