Mai, te asigur ca nu vrei un caine prea... "bland", care sa nu faca nimic toata ziua, va plictisiti in grup. Ia-ti mai bine unul un pic jucaus, dar care sa se calmeze cand ii ceri.Toti cainii sunt jucausi, vioi, depinde de cum ii educi! Eu iti recomand Yorkshire Terrier. Am si eu unul, sunt foarte dragalasi si fideli stapanului, asta insemnand ca asculta comanda acestuia. Repet, depinde de dresajul pe care i-l oferi, modalitatea in care tu reusesti sa comunici cu el.
Rasa mea preferata este - Cavalier King Charles Spaniel. Acesti caini sunt ideali pentru viata in apartament, dar si la casa. Dupa parerea mea, sunt cei mai dragalasi, inteligenti si frumosi caini din rasele de talie mica. Nu au o blana foarte lunga, asa ca n-o sa fie casa plina de par, nu sunt foarte galagiosi, sunt ascultatori si nu se uratesc la maturitate. Aici poti sa vezi sute de poze cu acesti caini de exceptie, ca sa-ti faci o parere: http://photobucket.com/images/cavalier%20king%20charles%20spaniel/ , iar aici ai un video cu si despre Cavalier King Charles Spanieli: http://www.youtube.com/watch?v=ave3YP77vhU .
Mie mi plac cockerii:X am si eu unul si e tare cuminte cand il certi pune botu pe labute si se uita frumos Cum spunea aysun acum depinde ce iti place tie
Rasa e aproape irelevanta. cunosc o femeie cu un rotweiler, dar e asa de bland de zici ca e pisica. depinde de cum ii cresti.
Golden Retriever. Acum depinde si de tine ce caine iti alegi. Cainii au personalitate, unii pot fi mai jucausi, altii mai rai. Nu depinde totul de rasa.
Pai... daca e mik nu prea o sa ai parte din preajma lui decat de joak dar daca e mai maricel...depinde s ar putea sa te mai asculte cat de cat:*
GOLDEN RETRIEVER fara nici o indoiala! pentru ca:
Caine de vanatoare, cu aptitudini de lucru, inteligent, foarte docil si usor de dresat. Cainele ideal de familie, afectuos fata de stapani si atent cu copii. Foarte jucaus (se maturizeaza tarziu) si sociabil, cauta compania omului si nu suporta singuratatea. Foarte tolerant cu alti caini si prietenos cu strainii. NU este deloc agresiv, NU este un bun caine de paza (agresivitatea reprezinta un defect de eliminare de la reproductie!). Este sportiv, robust si are o sanatate buna. Se adapteaza usor la orice mediu de viata. Durata medie de viata: 12 ani.
De ce sa alegi un Golden Retriever
1.Se adapteaza bine la orice mediu, la tara sau la oras, la curte (preferabil) sau in apartament.
2.Este foarte inteligent si usor de dresat. Invata repede.
3.Este prin definitie cainele de familie, jucaus, foarte bland, prietenos, iubitor si atent cu copii, foarte docil. Foarte atasat de stapan.
4.Este un excelent caine de vanatoare, mai ales pentru aportul vanatului din apa, dar si pentru urma. Excelent inotator.
5.Este un caine atletic, elegant, frumos si spectaculos in aparitie.
6. Are un caracter si un temperament echilibrat: calm, tolerant cu alti caini si alte persoane, increzator.
7. Caine polivalent, este folosit des in operatiuni de cautare si salvare (atat de sub daramaturi cat si in operatii de salvare montana), in politie - la operatiuni de cautare a substantelor interzise, ca insotitori pentru orbi (cea mai buna rasa, alaturi de Labradori), in terapie pentru persoanele cu handicap si cele suferind de tulburari psihice.
8. Este o rasa robusta, cu o sanatate buna. Rezista fara probleme la apa rece sau la temperaturile extreme, mai ales iarna.
9. Excelent caine insotitor mai ales pentru persoane cu handicap, chiar si pentru cei suferinzi de diabet sau epilepsie. Cercetari recente au demonstrat comportamentul intuitiv al Goldenilor de a anticipa o criza si a-si alerta stapanul.
10. Desi nu sunt folositori in paza si aparare (nu sunt agresivi), Goldenii sunt buni caini de alarma; semnalizeaza prompt intrusii, pot descuraja hotii.
11. Nu presupune costuri mai mari fata de alte rase (evident la marimi comparabile).
12. Te face un om mai bun (pe bune!).
CristinaBăăă întreabă: