| ally123sims a întrebat:

Dati-mi si mie informatii despre un peste beta.respectati schemele. exemplu:caracteistici, hrana, atentionari, habitat etc.

Răspuns Câştigător
| Devil3ization a răspuns:


Datorită coloritului viu pe care îl au,pestii Beta sunt unii dintre cei mai cunoscuti si frumosi pesti de acvariu pe care ii poti avea.O singură privire aruncată inspre ei si te vor vrăji pentru totdeauna.Dar în ciuda frumuseţii lor, Beta nu pot fi ţinuţi într-un acvariu populat şi de alţi peşti.

Beta este originar din Cambodgia, Thailanda unde populeaza apele nu foarte adanci.Deoarece in mod natural acesti pesti se gasesc in zone cu climat cald, ei prefera o temperatura destul de ridicata a apei din acvariu. Daca apa din acvariu este mai rece, rece insemnând chiar si la temperatura camerei, atunci ei vor sta apatici pe fundul acvariului.Este recomandabil ca in acvariu sa se plaseze un termometru care sa satisfaca nevoia de caldură.

Deşi se considera că Beta se dezvoltă cel mai bine în vase de dimensiuni mici, el are totuşi nevoie de un anumit spaţiu destinat mişcării, pentru a-şi putea întinde înotătoarele şi pentru a respira. Aceşti peşti şi-au dezvoltat un organ specializat prin care respira asemanator oamenilor.Deci, pe langa termometru, in bazinul lor este bine sa se gaseasca si un filtru de apa. Daca nu ai posibilitatea de a-i cumpara şi acest produs ai grija ca apa sa le fie schimbata mai des(de 2-3 ori pe săptămână)pentru că altfel vor muri.Intr-un acvariu nu va putea convietui mai mult de 1 mascul. Fiind un peste cu „personalitate" masculii se vor bate pana la moarte(în Thailanda se organizeaza concursuri de bataie intre masculi de Beta ). Este posibil ca un mascul sa atace si femela sau s-o hartuiasca pana survine moartea aceteia. Daca neaparat vrei sa ţii mai mulţi Beta într-un acvariu atunci ai grijă ca acvariul sa fie destul de mare si sa aiba numeroase plante pentru a se putea ascunde aşa cum fac şi în libertate.

Culorile acestor pesti – de la rosu la albastru, mov sau Orange – permit diferentierea masculilor de femele.De obicei masculii au un colorit mai spectaculos decat al femelei si au înotătoarele mult mai lungi. Durata de viaţă este cuprinsa între 2-3 ani, fiind o rasă uşor de îngrijit.

Pe lângă faptul că este deosebit de frumos şi de interesant, Beta este si foarte inteligent, învăţând repede cine este cel care îl hrăneşte(îşi flutură înotătoarele aşa cum îşi flutură coada un câine sau o pisică cand te văd cu castronul lor în braţe) singurul inconvenient fiind acela că este un…peşte.

7 răspunsuri:
| MoneyMoney a răspuns:

OK o să-ţi spun de peştii mei care sunt fugării prin acvariul 110 L. de peştii beta, am umplut acvariul cu ascunzători pentru xifo, gupii, cărăşei, neoni, sanitari, filighera şi zebre, când aveam şi scalari aceştia NU se luau de ei. Hrana e aceiaşi la toţi, purici de baltă, Tetra Min şi periodic viermuşi, cum zicea habitatul lor (acvariul) e destul de mare şi momentan NU sunt probleme pentru cei 125 (aproximativ +/- 5) de peşti dar când vreo femelă este gestantă este mutată în acvariul de naşteri (doar 50 L.)winking Aştept funda promisă! big grin

| aurrodk a răspuns:

Hranirea
- Pestele beta splendensis trebuie hranit de o data sau de doua ori pe zi, dimineata si seara fie cu fulgi fie cu alte feluri de mancare pentru aceasta specie de peste.
- Nu exagerati cu macarea, astfel il puteti inbolnavi si deteriora calitatea apei.
- Daca ii dati de mancare Fulgi, atunci la fiecare masa trebuie sa ii dati maxim 2 fulgi intregi / masa
- Daca il hraniti cu alt fel de mancare decat fulgi, nu puneti mult, cat luati o singura data intre doua degete.

Decorul:
- Decorul nu trebuie sa fie cu foarte multe pietre, pentru ca acest peste nu traieste in zone montane. Decorul trebuie sa aiba in special multe plante unde sa se poata ascunde.
- Nisipul il puteti asterne in mai multe culori, acestui peste ii place foarte mult ca acvariul sa fie colorat.

Curatenia:
- Curatarea acvariului se face periodic, eu personal il curat cam 2-3 ori pe luna, iar calitatea apei este foarte buna.
- Oxigenarea apei se mai poate face astfel, cam o data pe saptamana, goliti cam jumatate din apa acvariului si o inlocuiti cu apa proaspata.
- Apa nu trebuie sa fie de la robinet, aceasta contine substante care dauneaza pestelui. Apa trebuie recoltata de la izvoare sau daca chiar nu puteti lua apa de la un izvor, apa de la robinet, fierbetio si lasati-o cam 2-3 ore pana ajunge la temperatura camerei.

| Macovei_Andreea_1997 a răspuns (pentru aurrodk):

Buna. Eu am cumparat si granule si fulgi pentru pestele meu Betta. Daca ii dau la pranz fulgi si seara granule, se intampla ceva? Ii fac rau in vreun fel?

| DicuDianaGabriela a răspuns:

Am avut un peste betta.Lui nu ii trebuie cine stie deoarece poate supravietui fara filtru.Al meu manca bobite.Scria ca cea mai buna mancare pentru betta din lume.

| helloow a răspuns:

Pai am avut si eu un asemenea de peste si este cam asa:el poate trai si fara o pompa de aer ca hrana ii poti cumpara dintr-un pet-shop,,, atentionare :pentru a nu sari din acvariu nu il pune prea plin...