Dau funda la cine stie sa imi spuna cele mai multe informatii despre beagle.P.S. daca se poate informatiile sa fie un pic mai bune nu gen sunt caini de vanatoare sau citeste pe net, as vrea niste informatii mai utile.
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
DATA PUBLICARII PRIMULUI STANDARD VALIDAT: 24.06. 1987.
UTILIZARE: Copoi de vanatoare.
CLASIFICARE F.C.I. : Groupa 6 Copoi.
Sectiunea 1.3 Copoi de talie mica.
Cu proba de lucru.
APARENTA GENERALA : Bine cladit, compact, da impresia de calitate.
COMPORTAMENT / TEMPERAMENT : Un caine vessel, a carui principala functie este de a vana iepuri folosindu-se de miros. Indraznet, vioi, rezistent si determinat. Alert, intelligent si cu un temperament echilibrat, este prietenos si atent fara a fi agresiv sau timid.
CAPUL : Lungime potrivita, puternic fara a fi masiv, mai fin la catele, fara cute.
REGIUNEA CRANIANA :
Craniul : Usor inclinat, moderat de lat, cu un usor varf.
Stopul : Bine definit, imparte distanta dintre occipital si varful nasului cat mai egal cu putinta
REGIUNEA FACIALA :
Nasul : Lat, preferat negru, dar pigmentarea mai usoara este permisa la cainii mai putin colorati. Nari largi.
Trufa : Nu foarte umeda.
Buze : Inchise rezonabil.
Falci/Dinti : Falcile trebuie sa fie puternice, cu o forfecare completa, regulata.
Ochi : Maro inchis sau caprui, moderat de mari, nu adanciti sau proeminenti, departati astfel incat dau o expresie de blandete.
Urechi : Lungi, cu varful rotunjit, care ajung la varful nasului cand sunt intinse. Atarna, au o textura fina si stau gratios pe langa obraji.
GATUL : Suficient de lung pentru apermite cinelui sa ia urma usor, putin arcuit si cu o mica adancitura.
CORPUL:
Greabanul : Drept si paralel cu pamantul.
Salele : Scurte dar bine proportionate, puternice si suple.
Pieptul : Drept in jos. Coaste proeminente intinse pana spre spate.
Abdomenul : Fara a fi proeminent.
COADA : Viguroasa, moderat de lunga. Se tine sus, far aa fi aplecata spre spate. Bine acoperita cu par, in special pe partea posterioara
MEMBRELE
ANTERIOR : Picioarele din fata drepte, bine facute si cu oase rotunde substance and round in bone, not tapering off to feet.
Umeri : spre spate.
Incheieturi : ferme, fara deviatii inauntru sau spre afara. Inaltimea pana la incheietura este aproximativ jumatate fata de cea pana la omoplat.
Metacarpii : Scurti.
POSTERIOR :
Partea superioara : Musculoasa.
Genunchi : Bine indoiti.
Metacarpii : fermi, paraleli.
LABELE : Compacte si ferme. Bine legate si cu pernute, fara par pe talpa, unghii scurte.
MISCAREA : La nivel, dreapta, fara indicatii de deviere. Cu pas mare inainte.
BLANA
PARUL : Scurt, des, impermeabil.
CULOAREA : Varful sternului alb.
MARIME :
Inaltimea minima dorita 33 cm (13 inch).
Inaltimea maxima dorita 40 cm (16 inch).
DEFECTE : Orice batere de la punctele expuse va fi considerate defect, iar gradul de defect va fi apreciat in functie de efectul pe care il are asupra sanatatii cainelui.
Orice caine cu evidente anomalii fizice sau comportamentale va fi descalificat.
N.B. : Masculii trebuie sa aiba doua testicule aparent normale, complet coborate in scrot.
OBSERVATIE: Standardul european fixeaza inaltimea maxima la 16 inch. Standardul ameican nu accepta inaltimi peste 15 inch. Mai exista si distinctia intre caini sub 13 inch si caini intre 13 si 15 inch, dar fara a depasi aceasta inaltime maxima.
0 COMENTARII
Istoria rasei
Cainii de tip Beagle exista de secole, dar rasa asa cum o stim noi astazi a fost dezvoltata in Marea Britanie acum aproape 150 de ani. De mai bine de 25 de ani este una dintre cele mai populare rase din SUA.
Se spune ca vechii greci erau insotiti la vanatoare de o multime de ogari de vanatoare, undeva in jurul anului 400 i.e.n. Prin 1550, ogarii au inceput sa fie clasificati, conform scopului pe care il servea fiecare, si cam la acest an se vorbeste despre un ogar mai mic, folosit mai ales in vanatoarea de iepuri, denumit Begles. VersiuneaBeagle a venit dupa ce ogarul a ajuns in Anglia, tara care l-a adoptat cu bratele deschise si de unde a venit si oficializarea acestui nume. Beagle-ul se trage, ancestral, din Foxhound si din Bloodhound, acesta din urma cunoscut ca "Kerry Beagle". La inceput, clasificarea a fost mai grea, datorita faptului ca Beagle-ul dispunea de mai multe tipuri de blana, in mai multe culori, inclusiv cea pe care o poarta acum. La acea vreme, exista chiar si un Beagle de buzunar, care masura 25 cm, si care purta denumirea de "Pocket Beagle".
0 COMENTARII
Caracteristicile rasei
Generalitati
Rasa Beagle face parte din grupul cainilor de vanatoare, respectiv copoi. Sunt cei mai mici caini din grupa lor. Insa odata cu trecerea timpului din vanatori iscusiti au devenit si caini de casa spre deliciul copiilor si nu numai care se bucura de afectiunea lor si de ce nu? de poznele lor.
Descriere fizica
Este un caine mic, bine facut, mai mult lung decat inalt. Are un caraniu lung si un bot patrat. ochii sunt mari, maronii sau caprui si nasul negru. Are urechi lasate lungi si late, iar coada scurta este purtata ridicata(niciodata curbata).
Blana este scurta, aspra si poate avea orice culoare specifica pentru copoi(negru,alb, roscat, maroniu) in orice combinatie bi sau tricolora.
Inaltimea pe care o poate atinge un beagle se incadreaza intre 25 si 38 de cm, iar greutatea intre 9 si 14 kg.
Caracter si temperament
Beagle-ii sunt caini buni, foarte afectuosi si care isi vor crea locul lor special in familie, loc si rol pe care le vor lua in serios. Sunt mari iubitori ai copiilor, dar trebuie sa fie obisnuiti cu pisicile de timpuriu, daca aveti si asa ceva, pentru ca altfel nu vor face altceva decat sa le vaneze. Cainele va merge mai tot timpul cu capul in jos, adulmecand totul, ca un adevarat caine de vanatoare. Asa isi va determina si teritoriul, pe care il va verifica din cand in cand pentru a vedea care sunt schimbarile survenite in interiorul lui. In acest sens, un Beagle este un caine de paza perfect, desi, o data ce infractorul a patruns in casa, el prefera sa se joace cu el!
Cel mai bun stapan
Acesti caini sunt adevarati campioni care au nevoie de un stapan activ si sunt adaptabili in orice conditii de trai fie el urban sau rural. Insa fiind un caine care are nevoie mereu de atentia stapanului nu este o alegere fericita sa fie tinut in lant si pus sa doarma in cusca de afara. Caz in care mai bine renuntati la ideea de a va lua un Beagle.
Posibile probleme de sanatate
Urmatoarele boli au fost raportate cel mai des la aceasta rasa: palatoschizis; raie; nanism; epilepsie; cataracta; hipotiroidism; afectiuni ale discurilor intervertebrale; luxatii ale patelelor, afectiuni ale aparatului reproducator.
Totusi este o rasa rezistenta la boli, insa trebuie sa cunoasteti aceste posibile probleme de sanatate si sa va puteti adresa din timp medicului.
Hrana si ingrijire
Nu sunt caini care sa aiba mare nevoie de ingrijire, insa trebuie sa acordati atentie ungilor care trebuie sa fie taiate, iar blana va fi periata saptamanal.
Nu sunt pretentiosi nici in privita hranei, insa pentru ca sunt foarte mancaciosi au tendinta de a devenii obezi, de aceea trebuie hraniti cu moderatie. Nu recomandam hrana preparata in casa, chit ca o prefera, tocmai pentru a prevenii o serie de probleme. In schimb pentru o dezvoltare armonioasa staturo-ponderala, recomandam hranirea lor cu mancare superpremium: Acana/Orijen; ProPlan; Royal Canin; Hill's; etc.
0 COMENTARII
Dresajul Beagle-ului
Acesti caini sunt foarte incapatanati si poznasi avand tendinta chiar de a-si teroriza stapanul cu poznele lor, de aceea reflexionati bine inainte de a va lua un beagle, ca sa nu fiti surprinsi ulterior daca o sa va gasiti casa intoarsa pe dos atunci cand va intoarceti de la servici.
Insa daca totusi sunteti hotarati sa va luati un beagle sau daca il aveti deja, tot ce trebuie sa stiti e ca majoritatea problemelor se rezolva prin dresaj.
In primul rand cainele trebuie sa fie socializat inca din prima zi cand l-ati adus acasa. Trebuie sa fie obisnuit cu zgarda si lesa, chiar daca la inceput veti exersa prin casa.
Mai apoi pentru ca acesti mici "masini" de mirosit sunt tot timpul cu nasul pe jos, au tendinta si de a gusta tot ce gasesc pe jos-de aceea trebuie sa li se interzica asta din prima clipa cand sunt scosi afara la plimbare.
Mai apoi trebuie sa-si insuseasca dresajul de supunere, asta inseamna ca va veni la comanda, va inceta orice comportament nepotrivit la comanda "Nu". Insa mare atentie pana cand nu sunteti convinsi ca asculta, nu-l lasati liber, puteti fi pusi in situatie de a-l pierde.
Fiind mari mancasiosi vor cersi de la masa stapanului, comportament ce trebuie sanctionat din prima clipa, pur si simplu nu-i permiteti accesul in bucatarie sau sala de masa atunci cand serviti masa.
Atentie! Nu loviti cainele-nu raspunde bine la pedepse fizice, folositi tehnica dresajului pe baza de recompense.
Beagle sunt câini simpatici, calmi, afectuoşi, foarte sociabili, curajoşi şi inteligenţi. Sunt o rasă determinată şi atentă, care necesită răbdare, supraveghere şi dresaj. Fiind câini de haită nu le place să fie lăsaţi singuri. Dacă intentionaţi să îi lăsaţi singuri perioade mari din zi, mai bine orientaţi-vă spre altă rasă sau luaţi-le un companion, un alt câine, tot Beagle sau altă rasă. Au tendinţa de a urmări mirosurile care li se par interesante şi de aceea nu este bine să fie lăsaţi liberi fără posibilitatea de a-i controla.
Îngrijire:
Se simt bine şi în apartamente, dar necesită multă mişcare zilnică, pentru ca apartamentul nu este mediul lor. Sunt foarte activi, energici şi cu o mare rezistenţă. Beagle au nevoie de mult exerciţiu, dar o curte de mărime mică spre medie le este suficientă. O plimbare zilnică le face mult bine. Blana lor scurtă nu lasă foarte mult păr, dar nici puţin, şi trebuie periaţi regulat pentru a preveni alergiile la oameni (în apartament cantitatea de păr lăsată devine repede vizibilă). Fiind genetic predispuşi spre o activitate intensă, în apartament au tendinţa de a se îngrăşa, asa că este bine să-i hrăniţi cu moderaţie şi să le asiguraţi o activitate suficientă.
Dresajul:
Beagle sunt câini inteligenţi şi hotărâti, ceea ce face ca dresajul de mic să fie o necesitate. Altfel, pot fi foarte încăpăţânaţi şi dominatori. Nu reactionează bine la pedepse fizice, astfel încat se recomandă dresajul pe bază de recompense şi stimulente. Datorită reflexelor de câine de vânătoare, un minim de comenzi este obligatoriu a fi ştiute: Stai, Nu, Adu, Vino, Şezi. Câinele trebuie obişnuit să nu mănânce de pe jos şi să se abţină de la a cerceta tot ce i se pare interesant. Beagle au reputaţia de a-şi băga nasul şi a gusta orice, ceea ce le aduce o mulţime de necazuri. Anecdotic, se spune despre ei ca nu au sânge pentru ca în acelaşi timp să le funcţioneze nasul şi urechile, aşa ca dacă au prins un miros, devin surzi (la comenzile stăpânilor)
Boli:
Rasa este una solidă, rezistentă la boli. Genetic, unele exemplare pot suferi de boli de ochi, de inima şi de oase, şi de aceea este bine sa cunoaşteţi istoricul părinţilor acestora. În acest sens se recomanda a se evita achiziţionarea de pui de la petshop-uri sau intermediari. Cel mai bine ar fi să vă adresaţi unor crescători cu canise înregistrate la Asociaţia Chinologică, care vă pot furniza pui din părinţi care nu suferă de boli genetice.
Vânatoare:
Beagle este un copoi de vânătoare de talie mica, care se bazează pe mirosul său fin. Rasa este folosită pentru urmărirea după miros, în zone de câmpie, deal sau pădure, la vânătoarea de iepuri, vulpi, mistreţ. Dispun de o rezistenă mare la alergare pe distanţe lungi, dar trebuie dresaţi foarte bine înainte de a putea să ieşiţi cu ei liberi. Pentru obţinerea dreptului de reproducere, este obligatoriu să treacă proba de lucru, ceea ce presupune să fie obişnuiţi cu focuri de armă, să ştie să ia urma şi să înfrunte animale sălbatice.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (13.58.110.182) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro