Dar de unde stii tu ca nu se plang ca sunt sacrificati zilnic zeci, sute de mii, milioane de pui de carne, porci, vite, curcani, miei, iepuri, pesti etc. si tot ce mai consuma oamenii de pe intreaga planeta ca si hrana? Poate ca ii si apuca plansul cand mai vad un video pe youtube, sau vreun documentar gen 'earthlings'. Dar din experienta nu prea ai cu cine sa vorbesti. Eu sunt vegetariana si de fiecare data cand spun asta cuiva ei ma intreaba: 'aolo, pai si ce mananci?' De parca doar animalele sunt de mancat pe lumea asta. Iar mai ales in Romania nu prea intalnesti vegetarieni. Mai vezi cativa iubitori de animale care lupta pentru viata cateilor de pe strada pentru ca asa pot si ei sa faca. Daca ne apucam sa omoram si cateii, pisicile, ce mai ajungem sa omoram si porumbeii ca fara pisici si catei o sa se inmulteasca prea mult, pai unde ajungem?
Deci eu zic ca incercam si noi sa "salvam" oarecum, deocamdata, cateii ca e mai curent, si cine stie maine-poimaine o sa avem si noi asociatii si organizatii ca spca si peta.
Am inteles, dar macar se plang si pentru catei si nu sunt indiferenti sa lase sa moara atatea animale degeaba.
Si nu toti sunt asa, sa nu generalizam.
Tu mananci carne de pui, vita, porc, peste etc? Tu nu ai habar ca Dumnezeu a lasat de cand e lumea ca aceste animale sa fie de mancare? sau ce. vrei sa te plimbi cu vaca sau cu porcul in parc in loc de caine? sa mangai un peste? sa iei in brate o gaina sau un curcan? hai ca despre miei si iepuri nu comentez ca nu consum. alta intrebare mai tampita de atata nu ai gasit. si mie imi este mila cand este omorat un animal, dar e de mancare totusi. Insa daca cineva loveste un caine sau o pisica (sau mai rau) sunt in stare sa ii dau cativa pumni in cap sa simta si el cum e. e legea naturii, asa a fost dat de Sus
Pai "zeci, sute de mii, milioane de pui de carne, porci, vite, pesti etc" se consuma de cand lumea, pe cand cainii...eu n-am vazut in tara noastra sa manance cineva caini/pisici...sau esti printre ei?
Legea naturiii, cele din jungla le intreaba cineva "pot sa te mananc"? ma refer la animalele de acolo, nu la oameni
Una e sa ucizi un animal pentru hrana si alta dintr-o simpla dorinta ca nu iti convine de existenta lui.
Pai aia e mancare frate... cainii is de mancare? (ma refer in Romania, nu ma lua cu alte tari de rahat)
Uite cum vine chestia asta.Doar o mica parte din toti vegetarienii din lume au ales acest stil de viata pentru animale, dar macar exista.Eu una sunt vegetariana din acest motiv.Sunt de la tara si de fiecare data cand ma duc acasa si trebuie sa tai un animal imi astup urechile si plec in casa.Dar nu poti sa faci nimic. Oamenii au nevoie de hrana.Pai,asa e natura, intelegi.Acum ar trebui sa intrebi de ce mananca leii antilope sau mai stiu eu ce.Asa a lasat Dumnezeu, sa stie fiecare sa se descurce sa nu fie mancat.Eu nu sunt de acord sub nicio forma cu eutanasierea cainilor, pentru ca asta deja este ceva barbar.Sa omori animalul pentru ca asa vrei, nu pentru ca ai nevoie de hrana e un instinct barbar.Deci e o diferenta.Noi nu iti putem schimba gandirea, dar iti dam sugestii.Te pup, sper ca te-am lamurit.
Deniissel întreabă: