Pentru ca omul se gandeste doar la el, doar la necesitatile lui, iar restul nu conteaza si distruge totul in calea sa pentru a se simti bine.
Pentru ca el spre deosebire de celelalte animale gandeste. Inteligenta il ajuta sa distruga si mai mult.
Deoarece,fiindca si pentru ca are ratiune si se poate abtine de la impulsurile dictate de instinct.
Pentru ca are potential de distrugere. De ce o bomba atomica face atata dezastru? Simplu, ca poate.
Pentru ca nu omoara doar cat mananca si nu polueaza doar cat e strictul necesar. face excese si dauneaza doar din dorinta de a se imbogati.
Consuma mult mai mult decât este necesar. Deciziile pe care le ia aduc niste consecinte in lanț si nu este capabil nici macar să-și asume responsabilitatea, apoi sa mai si repare ce a făcut...
"Consuma mult mai mult decât este necesar" - Te referi la ăia din Africa?
De ce nu si la ei. Ia fii atent: "Dispunând de o producție de petrol importantă, Nigeria rămâne o țară relativ săracă, fapt datorat în principal corupției. Conform valorii PIB-ului său, se plasează ca a treia țară din Africa, după Africa de Sud și Algeria. Cu toate că au loc scrutine electorale cu vot universal, democrația nu este încă stabilită, la ultimul scrutin electoral având loc fraude masive, conform observatorilor internaționali."
"Economia Africii de Sud este o economie de piață funcțională. Africa de Sud este țara cu economia cea mai dezvoltată din Africa, bazată pe exploatarea și prelucrarea unor resurse minerale extrem de variate și bogate și dispunând de o infrastructură modernă (inclusiv financiar-bancară).
În afară de faptul că deține cvasimonopolul unor rezerve minerale (peste 4/5 din rezervele mondiale de mangan, 2/3 din cele de platină, peste 1/2 din cele de aur și crom) și al producției în domeniu, Republica Africa de Sud este unul dintre principalii producători mondiali de diamante, uraniu, cărbuni superiori, minereu de fier, metale rare (titan, vanadiu, antimoniu ș.a.) etc."
Algeria: "Sectorul hidrocarburilor este sufletul economiei, acesta creează 60% din veniturile pentru buget, 30% din produsul intern brut și peste 95% din veniturile din export. Algeria este al doilea mare exportator de petrol din lume; este a 14-a țară din lume după rezervele de petrol.
Algeria vinde, anual, aproximativ 62 miliarde de metri cubi de gaze partenerilor săi tradiționali din Europa de Sud, mai ales Italiei și Spaniei[7]. Exporturile de gaze reprezintă 40% din veniturile în valută ale țării[7].
Indicatorii financiar-economici ai Algeriei s-au îmbunătățit la mijlocul anilor 1990, în parte datorită politicii reformatoare a Fondului Monetar Internațional. Finanțele Algeriei în 2000 și 2001 au beneficiat de mărirea prețurilor petrolului și politica fiscală a Guvernului care a dus la mărirea exportului și micșorarea datoriilor externe. Guvernul a continuat eforturile de diversificare a economiei prin atragerea investitorilor atât interni cât și străini în afara sectorului energetic ceea ce a avut efect în scăderea ratei șomajului și îmbunătățirea standardelor de viață. În 2001, s-a semnat un Tratat de Asociere cu Uniunea Europeană care eventual va micșora tarifele și va spori schimbul de mărfuri."
P.S. Citește un pic, e interesant. S-ar putea sa descoperi ca de fapt Africa e foarte bogata, dar pe cat de bogata pe atât de corupta.
Pentru că omoară mai mult decât are nevoie ca să supraviețuiască și pentru că duce o continuă luptă cu mediul, care începe să distrugă natura.
Evitand raspunsul simplu "pentru ca gandeste", omul se adapteaza cel mai bine si repede la conditiile de viata. Deasemenea are pe parcursul timpului si-a dezvoltat si o " inteligenta" care ii permite sa evalueze lucrurile, pericolele, situatiile mai bine. Pus in anumite conditii e foarte periculos, este o latura a oamenilor care nu se prea arata in viata de zi cu zi, cine se intereseaza poate afla despre ce este vorba.
Vorba aia o vanatoare de ursi sau de tigri e interesanta dar nimic nu e ca o vanatoare de oameni.
Spre deosebire de animale, omul este mult mai inteligent, si deseori uita ce inseamna sa fi OM! Pentru ca nu multi se pot numi oameni!