De ce sa joace copiii sah?

De ce sa joace copiii sah?

Iata 10 motive pentru care ar trebui sa iti dai copilul la sah:

Jocul de sah a captivat mintea umana de foarte multi ani incoace. Care este motivul? Simplu, sahul este distractiv…. Principalul motiv pentru care copiii ar trebui sa joace sah este ca acesta este distractiv.

In ultimii ani au aparut multe studii educationale si psihologice care au examinat beneficiile pe care le au copiii de pe urma practicarii jocului de sah. Iata 10 argumente pentru care copiii ar trebui sa joace sah:

1) Sahul ajuta la cresterea coeficientului de inteligenta (IQ).

2) Sahul ajuta la rezolvarea problemelor de la diferite materii, la scoala; copii invata cum sa ia decizii dificile si abstracte in mod independent.

3) Sahul ajuta la imbunatatirea urmatoarelor abilitati: citire, memorie, limbaj, abilitati matematice.

4) Sahul incurajeaza gandirea critica, creativa si originala.

5) Prin sah se exerseaza luarea de decizii rapide si exacte sub presiunea unei limite de timp de gandire, o calitate care ii ajuta pe copii sa obtina rezultate mai bune la examenele de la scoala.

6)  Datorita sahului, copiii invata sa gandeasca logic si eficient si invata sa faca ‘cea mai buna’ alegere dintr-un numar mare de optiuni.

7) Sahul este o provocare pentru copiii inzestrati cu inteligenta, in timp ce copiii cu rezultate mai slabe la scoala invata sa studieze.

8) Sahul demonstreaza importanta elaborarii unui plan, a concentrarii si arata consecintele deciziilor luate.

9) Sahul este practicat de catre baieti si fete indiferent de abilitatile naturale sau de mediul socio-economic.

10) Sahul este distractiv si este o foarte buna forma de dezvoltare sociala.

Iata si cateva site-uri pe care se poate juca sah gratuit:

www.chess.com

www.chesscube.com

Programe de sah pentru copii:

www.dinosaurchess.com

http://www.battlevschess.com/en/

Andrada Cioteanu,

scoaladesah.ro

9 răspunsuri:
| GabiiHaș a răspuns:

Nu-i distractiv, e plictisitor oh go on!

| Parker a răspuns:

Prea multa propaganda adusa sahului la intrebarea asta...da e un joc tare, am inteles, dar totusi nu este absolutul in lume. stati calmi, sunt oameni mult mai inteligenti decat cei care joaca SAH, nu sunt ei acesti 'stapani' ai adevarului absolut.
are si sahul locului lui ce e drept, pentru cine are timp happy

| mona a răspuns:

E un joc cara iti pune mintea la lucru, am toata stima pentru cei care practica sah

| Mihai089 a răspuns:

Eu joc sah pe internetbig grin

| Sakura1218 a răspuns:

Ador jocul de sah ...sunt am luat locul patru doi ani consecutivi la olimpiada judeteana. Sunt total captivata de acest joc...e prea interesant.

| samysamy a răspuns:

Eu ma joc cu fratele meu si cu tatal meu! O facem de obicei in timpul liber si e foarte distractiv, competitiv si in acelasi timp iti dezvolta gandirea si rabdarea big grin e super

| Taiby a răspuns:

Eu ma joc doar de plictiseala...Pentru cei mici eu bun ca cica ajuta la formarea lor mentala si cerebrala.

| RedXhanD a răspuns:

Eu joc sah ocazional si trebuie sa spun ca este si distractiv dar iti si dezvolta atentia si te ajuta sa te concentrezi la ce ai de facut.

| iAm a răspuns:

Am fost la doua competitii de sah pana acum, si mi-a placut mult. Sahul nu e asa plictisitor cum zice lumea. De exemplu, eu as putea juca si singura, nu vad care e problema.big grin happy tongue (Si chiar cred ca o sa joclaughing )