| Leggio a întrebat:

De ce se amputeaza coada la caini?

Răspuns Câştigător
| MrAngelus a răspuns:

S-a plecat de la situatii in care, la vanatoare cainele, obligat sa parcurga zone cu vegetatie abundenta, se umplea de scaieti, se ranea, dar mai ales facea zgomot prin miscarea ei, deranjand vanatul, ceea ce a a condus la decizia de a o amputa.

Daca la inceput operatiunea se facea haotic si la diferite lungimi, cu timpul scurtarea a devenit o conditie obligatorie a standardului.Este foarte adevarat ca si alte considerente au condus la amputarea cozii, dintre care amintim:prezenta unei cozi inestetice in raport cu dezvoltarea corporala (prea groasa sau prea lunga, incovoiata), pastrarea unei traditii in randul crescatorilor de oi potrivit careia, un caine cu coada taiata devine mai curajos si mai rau, scutirea de impozite in unele tari pentru cainii cu coada scurta etc.

Sursa: http://www.petshop-online.ro/......9_040.html

10 răspunsuri:
| Spitz10 a răspuns:

Nui adevarat.Coada cainilor se taie pentru a nu i se imbolnavi restul corpului. Dar nu i se taie la ori ce caine.Numai la uni.Si la uni caini se pune o teava incinsa pe bot(mai sus de nas)pentru a nu face nu stiu ce boala
si urechile se taie pentru a creste mai frumos.

| PierceLover a răspuns (pentru Spitz10):

Cine te-a mințit cu bolile? Cumva limba română?

| rutanklan a răspuns:

Din cauza prostiei umane.

| Darcos a răspuns:

SA NU SE TAIE COADA LA CAINI!
Sunt destui caini turbati in Romania...

| denisuk12 a răspuns:

Din cate stiu eu coada se taie pentru sa deveina mai raiwinking

| PartyLoll a răspuns:

Pt ca ei sa devina mai raibig grinbig grinbig grin

| PartyLoll a răspuns (pentru PartyLoll):

Se mai taie si urechea (pentru rautate)... dar sunt total impotriva

| krusedsasuke a răspuns:

Se taie din prostie.

| Mihai95M a răspuns:

Se taie din prostie, nu are nici o legatura cu rautatea acestuia...