| kanamechidori a întrebat:

De curand am o obsesie pentru desenele japoneze de pe Animax si a inceput sa-mi placa chiar limba japoneza si sa o invat.Stiti cumva o librarie care sa vanda carti in japoneza pentru incepatori care sa aiba alfabetul dar si putina gramatica si sa nu fie foarte scumpa?(mentionez ca am cautat pe internet si am gasit si de 100 ron)

2 răspunsuri:
soothe
| soothe a răspuns:

Limba japoneza nu are alfabet ci cateva mii de semne, pe care trebuie sa le inveti ce inseamna si care formeaza cuvinte simple cu un anume inteles (uneori si mai multe, depinde de context). Sunt ca niste desene stilizate. Prin combinarea semnelor se formeaza cuvinte mai complicate care au inteles de sine statator. Cauta si pe Google! Daca stii si putina engleza cred ca gasesti si cursuri pe internet. Pana la carte e de ajuns. Uneori Asociatiile Japoneze / Centrele comunitare ale cetatenilor japonezi din strainatate ofer cursuri. Eu cu asta as incepe, daca esti serios in obsesia ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe site-ul www.shogun.ro gasiti carti excelente pentru invatarea rapida a limbii, a gramaticii japoneze si a scrierii hiragana, katakana si kanji.