De la varsta de 3 luni, un caine poate fi deja intercat, de atunci incepe el sa isi aleaga stapanul. De obicei, cainele iti analizeaza comportamentul si temperamentul. Cred ca el ia in calcul faptul ca esti linistit si in principal daca observa ca ii dai afectiune, daca il hranesti si daca te joci ci el. Sunt sigura ca un caine nu si-ar alege un stapan rau care sa il bata, sa il tina flamand si sa il chinuie. Si am inteles ca uhn caine, prima oara te miroase, se spune ca asa isi da seama ce fel de om esti.
Sper ca ti-am fost de ajutor
De mici, cand sunt pui. Alintara, faptul ca esti langa el, ca te vede mereu, ca te cunoaste.
Pai cainele isi alege stapanul cand e pui,daca un om creste un caine (pui)pe parcurs acesta il recunoaste ca stapan, si cand e mare dar sa nu fie un caine rau sa muste adica omul sa-l poata atinge sa-l mungaie etc cand e pui i-a in calcul mancarea in primul rand si dragostea, dar la un moment dat acesta isi ia in cap facand (pozne)sticaturi de aceea omul nu trebuie sa-i permita de ex daca se urca pe masa si fura mancare etc omul trebuie sa-l corecteze dar nu sa-l tortureze. parerea mea