| AnneSiAtat a întrebat:

(de la o întrebare despre supranatural,trec la una despre pisici).
Am o femelă în vârstă de un an,iar acum puţin timp a fătat nişte puiuţi. au crescut, şi acum sunt amândoi la un alt stăpân. nu este vorba de asta. nu a trecut foarte mult timp de atunci,iar acum văd că are din nou. este destul de greu să creştem şi puii,pentru că avem o curte mică, şi da ştiu, trebuia să mă gândesc la asta când am luat femela. nu-mi ţineţi şi voi morală! vreau ca după ce îi fată şi pe aceştia să o sterilizez, dar nu ştiu cam cât ar costa şi dacă sunt anumite riscuri. Lămuriţi-mă, vă rog! dau şi fundă.

Răspuns Câştigător
| IoanaDan2000 a răspuns:

Sterilizarea este absolut necesară. Oamenii neinformarţi afirmă că trebuie să o laşi să dea naştere măcar unui rând de pui pentru că altfel face cancer şi moare. FALS! Ba chiar invers.
Pisica dând naştere poate să se îmbolnăvească de:
- cancer mamar
- vestitul piometru (puroi la nivelul uterului; uterul îşi măreşte volumul, se îngroaşă pereţii uterini iar ciclul sexual se blochează)
- displazia mamară
- cancer uterin
- cancer ovarian
- endometrita
- epididimita etc. Intra pe http://www.femeia-deasupra.org/......formatii/. si vei afla mult mai multe... Funda

1 răspuns:
| Jenn002 a răspuns:

Sunt niste injectii care se fac o data la jumatate de an pentru a nu face pui. Nu stiu nimic de reactii adverse dar matusa mea foloseste aceasta metoda de foarte mult timp. Deasemenea, stiu ca sunt si niste pastile pe care i le administrezi 7 zile la rand, dar cel mai bine ar fi sa mergi la o farmacie veterinara sau la un veterinar si iti va explica mai bine. happy