| randsent029 a întrebat:

Deci, am salvat acest câine drăguț (nu este de rasă, doar un câine obișnuit) după ce a fost lovit de o mașină. Avea un picior rupt, dar acum este sănătoasă și fericită, și o iubesc. Totuși, o problemă pe care o am cu ea este că latră foarte tare noaptea, mai ales pentru că locuiesc la casă si sunt alți câini în cartier și pe stradă, pe care îi vede și îi aude. Ce soluție mi-ati recomanda ca să se calmeze și să doarmă noaptea? Notă: mă joc cu ea în timpul zilei, dar tot reușește să doarmă puțin după-amiaza, iar noaptea nu prea doarme.

2 răspunsuri:
| Valentinaldoilea a răspuns:

Asta e a cainilor. Sa pazeasca, sa avertizeze. Ei nu dorm noaptea.

| medicveterinarbucuresti a răspuns:

Buna! Cred ca cu putin antrenament il poti face mai linistit noaptea. Intr-adevar ei isi vor apara teritoriul si de aceea comunica cu alte animale prin latrat. Una din optiune este si sterilizarea, dar si la farmacia veterinara poti gasi suplimente pe baza de plante cu extract de valeriana.

Extras din articolul de pe https://www.veterinarladomiciliu.ro/......si-pisici/ :

Strategii pentru alinarea anxietății de separare
O abordare multi-factorială este benefică pentru gestionarea anxietății de separare:

Exerciții fizice regulate: activitatea fizică regulată ajută la reducerea stresului și la eliberarea energiei acumulate.
Antrenament de acomodare: învățarea câinelui să fie confortabil când este singur, printr-un antrenament gradual.
Medicație și terapie comportamentală: în cazuri severe, medicamentele prescrise de un veterinar sau terapia comportamentală pot fi necesare.
Crearea unui mediu confortabil: asigurarea unui spațiu liniștit și confortabil în locuință.
Jucării stimulative: utilizarea jucăriilor care eliberează mâncare sau jucăriilor puzzle pentru stimulare mentală.
Rutină constantă: menținerea unei rutine zilnice constante poate ajuta la reducerea anxietății câinilor.
Atenție și afecțiune: oferirea de afecțiune și atenție când câinele este calm poate contribui la crearea unui mediu liniștit.