De cate ori vine langa pat il iei,il duci la locul lui si il certi,trebuie neaparat sa aiba un loc al lui: culcus si poti sa-i pui un plus ca sa creada ca e mama lui si sa se simta in siguranta,de aia vrea sa vina sa doarma cu tine,fiindca se simte in siguranta. Pe langa plus acolo sa primeasca si mancare si sa aiba si jucariile.
De ce nu e bine sa se invete puiul in pat? Pai,orice caine trebuie sa stie care este locul lui in ierarhie si asta e prima regula respectata. Persoana care are cea mai mare grija de el va fi pe primul loc, de caine este considerat lider,gandeste-te la lupi. Apoi,restul familiei pe doi, iar el pe ultimul loc. Catelul trebuie sa invete ca se urca in pat doar cand ii dai tu voie, atfel nu. Chiar si cand te joci cu el, joaca jos, nu in pat.
Succes!
Eventual,ai putea sa-l iei tu in pat cand vrei,iar cand urca el fara sa-i spui "hai,sus!" atunci trebuie certat,iar cand asteapta jos si cand ii spui "hai,sus!" urca il recompensezi,dar asta cand o fi mai mare sa poata singur sa se urce sau si acum,dar cand sta jos si se uita la tine si asteapta sa-l iei in pat,nu cand sta cu doua labute pe pat.
Recompensa consta in: -hrana,dar ceva ce nu primeste in fiecare zi,sa fie ceva ce primeste decat cand este dresat(piept de pui,cascaval,crenvusti, biscuti pentru caini etc; ATENTIE! nu folositi recompensele speciale din comert fiind sunt unele care se lipesc de dinti, de cerul gurii provocandu-i cainelui un disconfort), jucarii (mingii, sfori cu noduri, jucarii de plus etc), mangaieri si vorbe "dulci" (trebuie sa existe mereu cand catelul a facut un lucru bun), in concluzie recompensa trebuie sa fie ceva dupa ce cainele este innebunit.
E mic/mica si ii e frica ca crede ca este singura asa face si acuma catelu meu si are 7 ani
Am si eu un caine tot bichon maltese, lasa-l in pat sa doarma pentru ca el vrea sa vada ca nu pleci si stai langa ea(el) apoi se va da jos din pat oricum tu noaptea de misti (al meu se da singur pe la 12 noaptea cand dau din picioare si maraie putin xd ) fai pe plac pentru ca nu o sa doarma doar in pat, e imposibil pentru ca nu rezista mai ales pe caldura asta, a mea trage la frig in secunda 2 la ce canicula e afara si afara la umbra la fel sau poate e alta rasa si tiai luat teapa
Noaptea nu'i acorda atentie chiar daca plange. o sa se invete fara mama..frati. dar daca se invata ca te duci la el noaptea sa il mangai asa o sa faca mereu. Eu stiu din propria experienta
Cu timpul va creste mare. Tine-l inca 2-3 zile si dupa invata-l sa nu se mai urce in pat, daca se urca in pat dă-l jos. Cumparai un patuţ. Si incearca sa, pui patutul lânga patul tau. Sper ca te-am ajutat. Funda?