Buna,
Pentru paza iti recomand un caine de talie mare. Poti achzitiona un astfel de caine de la diversi crescatori. Ai grija sa aiba pedigree (adica sa fie de rasa). Uita-te la anunturile din orasul tau si sigur o sa gasesti.
Pentru paza sunt foarte recomandati cainii lup, labrador, amstaff
Sunt extraordinar de inteligenti, asmilieaza foarte repede informatia si nu sunt sensibili.
Totusi, pentru apartament iti recomand un amstaff, are blanita scurta si nu face asa mare mizerie. Insa, asta doar daca ai spatiu suficient de mare si posibilitatea de a-i oferi ceea ce are nevoie: foarte multa miscare si loc!
Multumesc, dar eu voiam aceasta rasa, am citit ca sunt foarte inteligenti si atenti la straini. Stau la apartament, nu am nevoie de cine stie ce paza, se intampla lucruri ciudate in ultimul timp si de aceea. Despre rasele mentionate de tine am auzit ca nu sunt foarte cuminti cand sunt lasate singure.
Pentru a fi sigur ca ceea ce cumperi e de rasa si nu un metis bine facut trebuie sa cauti o canisa. Scri la google canisa spitz japonez (sau ce vrei tu sa gasesti) si vezi acolo ce canise exista la noi.
Http://www.animale.ro/forum/showthread.php? 45453-De-unde-SA-CUMPARAM-un-CATEL-DE-RASA