O catea intra in calduri de 2 ori pe an, din 6 in 6 luni. Daca a ta a fost in calduri in aprilie, urmatoarele calduri vor fi in octombrie, iar daca o lasi sa se imperecheze, dupa aprox 63 de zile va naste. Adica prin ianuarie, deci da, iarna.
"Cateaua este o femela diestrica, adica pe parcursul unui an, teoretic si in conditii ideale de intretinere ea intra in calduri de doua ori.Perioada de calduri la catea este impartita pe stadii, care la unele femele sunt bine delimitate, la altele se pot intrepatrunde.In primele 12-15 zile (in unele cazuri chiar 22 zile) femela este nelinistita, cauta locuri mai retrase in casa, apetitul ei pentru hrana scade in schimb poate consuma mai multa apa. Devine mai capricioasa, irascibila, unele exemplare devin neascultatoare. Local, se constata la nivelul vulvei un edem (marire in volum), insotit de scurgeri intai mai deschise la culoare apoi vizibil sangvinolente (asemanator cu ciclul menstrual la femeie). Scurgerile pot dura aprox 2 saptamani." De pe www.forum.dog.ro
Normal o femela intra in calduri o data la 6 luni si tine 21 de zile.asa stiu eu pentru ca am si eu o femela de rottwailer.
De la ultima,, nuntă", dacă nu s- a lăsat cu pui, pe următoarea o vei avea după aproximativ şase luni