Nu e bine. Pentru un câine, orice relaţie e ierarhică, el trebuie să-şi ştie locul pe scara ierarhică(şi ăsta trebuie să fie oriunde sub membrii familiei). Câinele nu trebuie tratat ca un egal, fiindcă va trece peste cuvântul tău şi va dori să fie el şef.
Depinde şi ce rasă ai şi ce caracter are câinele; dacă-i foarte blând şi fricos poate fi răsfăţat, da' eu nu recomand nimănui.
Ca să-l dezveţi trebuie să te impui, calm şi ferm. Data viitoare când latră loveşte-l încet peste bot sau ţipă la el.
Buna,este bine pentru el,ca daca nu,o sa se simta singuratic,si nu o sa va mai lase sa-l mangaiati,sau ce faceti de obicei.
Si in legatura cu latratul,asa face,i se pare ceva nou,ori inaltimea patului,il sperie. Ai putea incerca,sa-i dai cateva la fund,pentru a-l linisti,daca nu, lasa-l sa-si gaseasca singur locul, isi v-a da seama ca e mai bine langa tine, si va veni inapoi, bafta!
Buna! Cainele tau este inca mic deci usor de deresat... am avut aceiasi problema cu cainele meu. Eu nu l-am bagat in seama si a latrat pana s-a saturat . Sa sti totusi ca daca nu lasa par si este curat (presupun ca se poate daca stai la bloc ) il poti tine in pat. Il poti invata si sa stea la capatul celalalt al patului! Funda plz!
Pricope_Razvan_Ioan_1990 întreabă: