Nu, nu este bine sa tragi de fiare la 13 ani, corpul tau si oasele abia incep sa creasca, sa se dezvolte si nu vrei sa strici ceva, sau sa-ti deformezi corpul.
Apuca-te serios de un sport precum: baschet, inot, volei, handbal, tenis si corpul se va dezvolta arominios, in plus va creste si masa musculara si inaltimea.
Este adevarat, nu e bine sa faci sala atat de tanar, mai ales ca mai toti baga si tot felul de substante gen creatina, etc. Acum tu o sa zici ca nu o sa faci, dar vei vedea ca o sa faci si tu suplimente de genul, cel mai bine te apuci undeva pe la 18 ani de sala, atunci cand corpul s-a oprit din dezvoltare.
Nu opreste cresterea in niciun caz, coloana poate fi afectata daca sunt greutati foarte mari iar la varsta ta nu poti ridica cine stie ce greutate.Corpul nu se opreste din dezvoltare la 18 ani cum spun unii, ci mult mai tarziu.
Singurul raspuns capabil. Astia inca cred in babisme . Respect.
Impiedica cresterea in inaltime doar daca ridici deasupra capului. Daca incepi de la aceasta varsta este posibil sa ai probleme pe viitor cu articulatiile si nu numai. Iti spune un practicant cunoscator. Ramane la alegerea ta. Bafta!
Totodata ai si alte avantaje. Vei arata bine intr-un timp mai scurt, vei avea o imagine buna si satisfacatoare, vei avea un plus de forta si vei fii multumit de tine si de ce ai realizat. Recomand s-o faci echilibrat si relaxant. Oare nu te simti mai bine cand stii ca ai muncit natural, doar cu proteinele acumulate din mancare? Sportul este sanatate, ajuta pe orice plan. Fa-ti un program si apuca-te de treaba! Sper ca te-am ajutat!
Depinde ce fel de greutati, daca tragi de greutati mari este adevarat ce ai spus, dar daca tragi de greutati mici/normale nu e nici un fel de problema si nu in exces. Eu ti'as recomanda sa mai astepti vreo 2 ani si dupa sa incepi, asa am facut si eu. Pls funda?
Este sanatos intr-adevar. Daca tragi de greutati mari se va intampla ce ai spus, dar daca tragi de greutati mici/normale nu este niciun fel de problema. Eu ti'as recomanda sa mai astepti vreo 2 ani, eu asa am facut. Pls funda?
Am postat de 2 ori))))))) scuze am crezut ca nu se salvase.
kencarson întreabă: