și câinii sunt ca oamenii, de la o vârstă înbătrănesc și ei și e normal să le slăbească vederea auzul și să devină innactivi.Nu e o regulă depinde de la câine la câine asta(părerea mea), cum o fost crescut și de alți factori cum ar fi stresul și altele.Succes
Pai daca sunt foarte batrani nu neaparat orbesc dar li se reduce vazul adica o sa vada putin mai rau sau pot si orbi... Daca are noroc sa dea o masina peste el orbeste de tot Funda?
Da, depinde cati ani traieste cainele. Eu cred ca de pe la 13-14 ani, dar ei nu orbesc cum orbesc oamenii, ei au vazul mai puternic, stiai? De asta cainii mai pot vedea fata de unii oameni. Oricum o sa vada cam in ceata. Si le slabeste si auzul. Unii caini raman doar pe o ureche, daca ai un caine batran sa stii ca nu o sa fie prea vioi.
E posibil ca orce caine..se poate intampla rar depinde cum si in ce fel il loveste vreo boala.Cunosc un caine de 13 ani care a surzit dar de vazut vede foarte bine.
Depinde cum e ingrijit daca il tine in casa il spala are grija nu poate orbi dar nu vede chiar bine la batranete
Are si camera lui in casa, asa ca...
Nu neaparat, e adevarat ca, cu cat inainteaza in varsta cu atat toate simturile scad, la unii mai putin, la altii mai mult. dar nu orbesc toti neaparat.
Orbesc ori de batranete ori daca s-a ranit, asta doar in cazul anumitor caini.
Cainii nu orbesc neaparat la batranete.Sunt ca si oamenii fiecare simt dispare cate putin o data cu varsta.Cainii sunt orbii,, neaparat'' din cate stiu. Sper ca te-am ajutat!
Tot ce pot sa spun e ca caini mai batrani pot sa orbesca dar si cand sunt tineri cum ar fi rasa shar-pai ei pot sa orbeasca la cateva LUNI!
anonim_4396 întreabă: