Buna!
Si eu am 2 perusi, dar nu le dau paine, pentru ca ei se vor ineca cu ea peste un timp, te sfatuiesc sa nu le mai dai, chiar daca le place, este pentru sanatatea lor si binele lor!
Ai putea sa le mai dai si fructe taiate mici sau mai mari, si legumele sunt binevenite, dar nu le plac toate legumele si fructele.
Poti sa le tai mere sa le bagi prin cusca, daca e le pui hos o tavita mica cu morcovi taiati, salate le slace foarte mult, poate fi si umeda, VARZA SA NU LE DAI!
Exista si nisip special pentru ei, le pui intr-un paharel mic si o sa le placa, este si os de sepia(este bun pentru cioc)!
Sper ca te-am ajutat!
Buna!
Eu am perusi de 8ani, si pot spune ca ma pricep. In ceea ce priveste painea, si alor mei le place, dar sa ai grija sa nu fie proaspata. Ori o pui sa se usuce cu o seara inainte sa le-o dai, ori le dai numai coaja. Miezul acela moale, nu le face bine, deoace in momentul in care se combina cu saliva lor, se face asa cleios, lipicios, daca pot spune si nu este indicat sa le dai.
In ceea ce priveste fructele si legumele iti recomand sa le dai fructe si legume care nu contin multa apa [ nu este recomandat sa le dai portaca, pepene, varza, etc]. poti sa le dai mar[ ai mei adora marul], dar foarte putin [ o feliutza subtire, si mica], poti sa le dai morcov, banana[ coaja de la banmana le face bine, dar nici aceasta multa].
Iti recomand sa le pui in cusca albus de la un ou fiert [ le face foarte bine ]. Vezi ca gasesti in magazine batoane cu miere, si nisip special pentru ei.
Nelipsit din cusca trebuie sa fie si osul de sepie care este bun pentru cioc.
In ceea ce priveste mancarea, eu iti recomand sa le iei ''Vita mix +''
, deoarece contine si multe vitamine pentru ei. [http://www.google.ro/......tp?/imgres
Pe spatele cutiei de mancare ''Vita mix +", vei gasi un ghid de ingrijire a perusilor in romana, ghid care te va ajuta mult.
P. S.: Daca mai vreo nelamurire in ceea ce priveste perusii te astept cu mesaj pe privat.
Fundytza./?
Da ar trebui sa fie in regula, eu am avut 2 perusi si mancau aproape tot ce mancam si eu in afara de ciocalata( dulciuri) si nu au patit nimic 5 ani. Daca sunt pui le poti da patrunjel pentru ca le regleza cresterea si mai multe tipuri de fructe pentru vitamine. Eu te felicit pentru ca ai mai multi perusi ceea ce inseama ca te-ai gandit ca nu e bine sa il lasi singur, asa vor invata sa vorbeasca
Nu au voie in cantitate mare de paine, au voie putin, au voie:mere, caise, banane, etc, legume:ardei, castravete, rosii, etc.ai mei mananca ce gasesc in farfurie, succes!
edc întreabă: